Select Culture

Jurnal de Antalya (2): „E bine să fii rege, măcar cât de puțin ”

Jurnal de Antalya (2): „E bine să fii rege, măcar cât de puțin ”
 

noua.png Antalya.jpg


Încă nu s-a împlinit ziua de când am aterizat în Antalya, dar cum prima impresie contează :) putem deja împărtăși câteva experiențe.  Avionul zboară de la Arad în Regina Litoralului turcesc. Și nu e puțin lucru să spui asta despre o stațiune turcească, fiindcă turcii se străduiesc peste tot să fie ireproșabili! 

Turcii știu să facă turism! Am auzit-o deseori, acum ne-am convins și personal! La scara avionului cu care pasagerii Prestige Tours au decolat de la Arad fiecare doamnă și domnișoară a fost așteptată, în Antalya, cu câte un buchet de flori și un pahar de șampanie. Un gest prețios, pe care ți-l vei aminti oriunde vei ajunge vreodată în concediu, pentru că o astfel de primire nu se uită, ci devine o referință la care ajungi să raportezi toate celelalte primirile de care vei avea vreodată parte în vacanță. 
Încă nu s-a împlinit ziua de când am aterizat în Antalya, dar cum prima impresie contează :) putem deja împărtăși câteva experiențe. 
Avionul zboară de la Arad în Regina Litoralului turcesc. Și nu e puțin lucru să spui asta despre o stațiune turcească, fiindcă turcii se străduiesc peste tot să fie ireproșabili! Deci: plajă cu nisip fin, Marea Mediterană călduță, iar serviciile all-inclusive sunt fenomenale (în prețul biletului de călătorie ai mâncare și băutură cât reziști să consumi!). 
Antalya are peste un milion de locuitori. Aveam impresia că e o regiune, dar este un oraș, ca dimensiune aproape comparabil cu Bucureștiul. Oficial, cum spuneam sunt peste un milion de locuitori, dar neoficial ajunge probabil la două milioane. Este un oraș cosmopolit, unde găsești toate beneficiile civilizației occidentale și... puțin mai mult! 
Astăzi ne-am plimbat puțin și prin hotelurile de lux din portofoliul Prestige Tours (am ajuns, deocamdată, la Amara Dolce Vita Luxury, care încă din denumire ridică standardul și exclude orice surpriză, și la Rixos Premium Tekirova). Sunt amețitoare! Candelabre de cristal din tavanul înalt al recepției, marmură și strălucire la tot pasul! Este un lux greu de cuprins cu privirea și dificil de descris în cuvinte. Totul este accentuat de arhitectura specifică a hotelurilor turcești de patru și de cinci stele, concepute cu niște curți interioare din care se deschid apartamentele fastuoase. 
Lângă hoteluri, locuri de joacă pentru copii... și părinți. Dar, din nou, la un nivel greu de imaginat. Fiecare hotel este dotat cu spații pentru copii, unde te-ai „pierde” fericit, la orice vârstă, pe tobogane, rollere, leagăne, carusel. Iar pentru adulți sunt amenajate piste de alergare, de ciclism, aparate de forță, piscine spectaculoase! 
„E bine să fii rege, măcar cât de puțin”, cântă Tom Petty. Ei bine, în Antalya chiar te simți ca un rege, înconjurat de curteni care îți vânează fiecare gest, sunt pregătiți să îți satisfacă orice solicitare. 

 

Sursa articol: http://www.vestic.ro/JurnaldeAntalyacuPrestigeTours

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne scrieți pe adresa  [email protected]