Select Culture

Cipru de Nord

cipru-de-nord-Cyprus.jpg     

     Cipru de Nord este o regiune atractivă care de-a lungul istoriei a fost căutată pentru strategii politice, comerciale și religioase din diferite motive. Cipru de Nord este special pentru așezările sale neolitice, unde s-a născut civilizația și pentru vechile regate ale orașelor, care încă reflectă gloria Imperiului Roman. Misterioasa destinație a fost locul de refugiu al cruciaților și locul unde a fost condamnat lordul francez Lusignan. Tot în Cipru de Nord s-a aflat cel mai important port estic al comercianților venețieni, cu cel mai puternic castel otoman din estul Mediteranei. Acesta este Cipru de Nord - un emisar misterios al istoriei, cu cea mai frumoasă arhitectură gotică a Mediteranei răsăritene, cu vestigii gotice, biserici creștine transformate mai târziu în moschei.  

     Zona este recunoscută ca având cele mai frumoase plaje din lume, distinse cu „Blue Flag” (steag albastru), care garantează servicii de înaltă calitate și siguranța turiștilor. 

 

 famegusta-photo-tour.JPG famegusta-photo.jpg

 

     Orașul Famagusta (Gazimağusa) - un muzeu în aer liber, cu atmosferă de mister și de epocă este un centru de istorie și cultură de clasă mondială. Orașul „Othello” cu străzi înguste și arhitectură venețiană, te duce într-o lume de mult uitată. Portul fortificat din Famagusta, se presupune că a inspirat o secvență din tragedia lui William Shakespeare – „Othello”.

     Nicosia (Lefkosia) - singura capitală divizată din lume. Capitala Ciprului are o frontieră prin care treci dintr-un stat în altul, fără să schimbi orașul, insula fiind împărțită în două: Republica Cipru - cu populație de origine greacă și Cipru de Nord - un stat autoproclamat, nerecunoscut pe plan mondial (cu excepția Turciei). Cine nu este curios să descopere o țară inexistentă, cu urme ale civilizației umane, care datează de aproxoimativ zece mii de ani?!

     Trecerea dintr-o țară cu specific european într-una orientală, de un colorit aparte, îți invocă o stare euforică. La doar o „barieră” distanță treci ”dintr-o lume în alta”!

     P.S. Pentru cei care se adaptează greu la un nou fus orar Cipru este opțiunea perfecta, având aceeași oră ca și România.