Select Culture

Despre Antalya

ANTALYA

*Antalya, numită și Riviera Turcească, este un oraș situat intr-un adevărat parc natural. Străzile căptușite cu palmieri, munții care se unesc cu marea cristalină turcuaz îl fac unul dintre cele mai importante orașe turistice din Turcia. În orașul vechi Antalya, denumit Kaleici,  puteți vizita casele vechi, construite tocmai in perioda Imperiului Otoman și portul vechi, astăzi folosit doar pentru navele de croazieră dar dea lungul istoriei fiind un important punct de comerț.

Ca de altfel toată Turcia și Antalya este un mozaic de cultura. Înaintea Imperiului Otoman,Selciugizii,Bizantinii,Romanii și Grecii au trăit pe aceste frumoase meleaguri.Deci, in zidurile și construcțiile orașului vechi putem vedea urme rămase de la fiecare civilizație în parte. Orașul a fost fondat in sec al doilea de către regele Pergamon-ului, Attalos al doilea fiind numit initial Attaleai. Abundența de ruine și clădiri rămase după  aceste imperii se gasesc peste tot în oraș mai ales la țărmurile sale. Ruinele includ viaducte romane, teatre și poduri otomane, cel mai bun exemplu fiind teatrul roman Aspendos construit in sec al doilea și rămas incă intact.

Moscheea/Minaretul buclat, construit in sec 13 în perioada Selciugizilor de catre Sultan Alaeddin Keykubat, este unul dintre renumitele simboluri ale orasului. Poarta lui Adrian, construită in cinstea lui, este aproape intactă și dupa secole.

Centrul orașului este situat pe o mare faleză iar hotelurile de aici vă ofera pe langă condițiile de lux și o panoramă de neuitat. Spre vest incepe zona și plaja cu același nume, Konyaalti care se leaga cu  renumitul Kemer și stațiunile de vacanță.Spre est, zona Lara, făcând legatura cu stațiunea Kundu.

 

Antalya-Hafen-Panorama.jpg

 

*Lara Kundu

Zonă recunoscuta pentru hoteluri și sate de vacanță de 5 stele perfecte atât pentru copii cât și pentru parinți.

 

*Belek

Stațiune situată la 30 km de aeroport renumită pentru flora bogată,țărmurile cu nisip fin și pădurile de pini, unele dintre specii fiind găsite doar aici. Bufnița alba este simbolul zonei. Plaja lungă și nisipoasă este gazda hotelurilor și cluburilor doar de cinci stele, cu o arhitectura de admirat, grădini pitorești, piscine imense, construite și dotate cu cele mai recente tecnologii. Belek  este locul perfect atât pentru cei îndragostiți de sportul în natură, luând în vedere că majoritatea hotelurilor au propriul lor teren de golf și chiar posibilitatea de a lua lecții în particular,  cât și pentru cei în căutarea recreerii prin combinația armonioasă a vieții salbatice, naturii bogate cu arhitectura atractivă a hotelurilor de lux.

 

Detalii Despre Stațiunile Din Belek

 

  belek1.jpg   belek-golf.jpg

 

*Kadriye 

Această stațiune este in centrul Belek ului și este gazda doar hoteluri de cinci stele cu facilități de golf, călărit, activități sportive.

*Bogazkent

Stațiune aflată mai departe de centrul Belek, tot cu hoteluri de 5 stele.

 

SIDE

Regiunea Side este una din cele mai vechi așezari locuite de greci cu mii de ani în urmă. Numele se pare ca nu ș-il ia totuși de la greci ci mai degrabă din timpul selciugizilor traducându-se ca „rodii„ ,un simbol al fertilitații până în momentul de față. În perioada antică, orașul Side era unul dintre cele mai bogate orașe de pe coasta Marii Mediterane, unde corabiile piraților ancorau des dezvoltând foarte mult comerțul de slavi.

Sunt foarte multe puncte istorice unice care merită vizitate­­ cum ar fi, porțile arcuite rămase din perioada romană, teatrul antic, templul zeiței Athena și cel al lui Apollo, băile romane ,necropolisul, statuia Împăratului Vespian….

Orașelul Side este situat pe o mică peninsulă fiind în același timp și centrul comercial al zonei. Hotelurile din această zonă, inafară de serviciile satisfăcătoare oferă și o panoramă uluitoare așa că mulți turisti preferă o vacanță aici.

 

Detalii Despre Stațiunile Legate De Side

 

side1.jpg  side.jpg  

 

*Colaklî

Cu o plaja de nisip auriu, deține hoteluri moderne de 4 și 5 stele.

*Kumkoy

Tărmul este foarte puțin înclinat așa că hotelurile aflate aici sunt ideale pentru familiile care au copii.

*Titreyengol

Zona este recunoscut pentru lacul artificial de unde își ia și și numele „Lacul care tremura„ cât și pentru arhitectura hotelurilor care îi dă atmosfera caldă a unui sat.

*Kizilgac

Hoteluri mari gen „Club„ ,plaje cu nisip și păduri de pini.

*Sorgun

Hoteluri gen  „Club„ situate printre pădurile de pini, plaje mari cu nisip și plăci stâncoase  în același timp.

 

ALANYA

Situat în  sud-est, la 120 de km distanță  de Antalya, orașul Alanya este unul dintre cele mai populare stațiuni ale Rivierii Turcești. Alanya nu atrace turiștii numai prin atmosfera relaxantă ci și pentru istoria bogată care și-a lăsat urme milenii de-a rândul. Istoria orașului datează din antichitate. Întemeiat de colaniștii greci in sec al doilea înaintea erei noastre, zona a fost cunoscută cu numele de Korakesium și considerată o renumită bază pentru flota piraților. O dată cu construirea cetății pe care o puteți vizita și astăzi orașul a adăpostit populația de atacurile repetate ale piraților. Perioada Romană, care a inceput în anul 65 înaintea erei noastre, a fost perioada de glorie și prosperitate a orașului. Mai târziu, Marcus Antonius i-a facut cadou orașul Cleopatrei în semn de dragoste și devotament. Orașul de astăzi se întinde pe faleza de lângă zidurile cetații. În afară de cetate merită de vizitat și Muzeul Arheologic, Turnul Roșu, „Kîzîl Kule„ care se afla in port, portul care este inconjurat de cluburi de noapte, terase și restaurante, peșterile și grotele. Astăzi, Alanya este recunoscută ca un centru turistic bine dezvoltat, accesibil pentru orice vârstă ,dar mai ales pentru cei care vor distracție.

 

Detalii Despre Stațiunile Orașului Alanyaalanya-1.jpg

 

*Okurcular

Hotelurile sunt aproape de stațiunea Side, ca distanță și ca rang, o parte dintre ele având chiar propriile mijloace de transport spre Alanya sau Side. Plajă cu nisip, din loc in loc plăci stâncoase albe-cristaline.

*Incekum

În traducere „Nisip Fin„ ,litoral cu nisip, hoteluri de 4 și 5 stele separate de coastă prin pasaje subterane.

*Konaklî

Hoteluri accesibile de 3 și 4 stele, plajă cu nisip și plăci stâncoase.

*Obagol

Hoteluri accesibile de 3 și 4 stele, parte dintre ele desparțite de țărm doar de stradă,o parte situate chiar pe litoral.

*Mahmutlar

Este stațiunea cea mai indepărtată de aeroport și înca în dezvoltare asta făcând ca prețurile hotelurilor să fie reduse.

 

KEMER

 Kemer ul este situat in partea de sud-vest a orașului Antalya la distanță de 42 km de acesta. Numele acestei zone se pare că provine de la balaurul  „Chimare„ , din mitologia greacă, care avea aspectul unui leu și trupul de șarpe zicându-se că a fost omorât de către Bellerophon cu ajutorul calului înnaripat Pegassus, aici, în Muntele Olimpos unde și astăzi se mai pot vedea flăcările. Numele în decursul vremii s-a transformat în Kemer care in Liba Turcă inseamnă „curea„ . Vechea Licie incepe odata cu granițele Kemerului, așa că aproape în fiecare golf mare se găsesc ruinele unui oraș antic.

Kemerul și toate stațiunile din jurul său sunt situate chiar la poalele Munților „Taurus„ sau „Munții Taurului„ .Fiind exact între munți și mare umiditatea este mai ridicată, dar aerul curat de mare, pădurile de pini fac locul ca un peisaj din povești. Plaja, cu o lungime de peste 40 km, este cu pietriș, asta făcând ca marea să fie de de un albastru turcoaz impresionant și o claritate rar văzută.

Zona este recunoscută atât pentru hotelurile de toate gusturie cât și pentru fabuloaselor cluburi de noapte aflate in aproape fiecare stațiune. Drumul de la aeroport pâna la Kemer durează în jur de o oră care nu se simte datorită peisajului fermecător.

 

Detalii Despre Stațiunile Legate De Kemer

 

kemer3.jpg

 

*Beldibi 1

*Beldibi 2

*Beldibi 3

Sunt trei stațiuni legate una de alta, care încep imediat după terminarea tunelurilor ce fac legătura dintre Antalya și zonă. Hoteluri între 3 și 5 stele sunt împrăștiate printre pădurile de pini si grădini pline de flori, aproape sau chiar pe țărmul marii cristaline, plaja fiind cu pietriș.

*Goynuk

O alternativă minunată a orașelului Kemer. Fiind foarte aproape de acesta, cei car vin aici pot avea parte atât de un loc liniștit, de sporturile care se fac în jur, cum ar fi drumețiile, călăritul, ciclism cât și de centrul Kemerului unde sunt tot felul de baruri, gradini și magazine. Plajă cu pietriș.

*Centrul Kemer

Hoteluri între 3 și 5 stele, grădini mari, spații verzi, restaurante, baruri, cluburi de noapte, posibilitaea de a vizita portul.

*Kiriș

Stațiune imediat dupa Kemer,hoteluri de 4 și 5 stele, plajă cu pietriș

*Camyuva

Îmbinarea intre hotelurile de lux și casele localnicilor dau zonei căldura unui sat.Hoteluri de 4 și 5 stele,plaja cu pietriș

*Tekirova

Stațiune situată aproape de orașele antice Phaselis și Olimpos, ideală pentru scufundări. Hoteluri gen club inconjurate de grădini spațioase, peisaje de vis, plajă cu nisip.

 

 
Pentru întrebari sau mai multe informații nu ezitați să ne conectați pe adresa  [email protected]