Select Culture

Cappadocia

Cappadocia

Cappadocia sau Kapadokya, după numele persan care s-ar traduce „Țara Cailor Frumoși„ ,nu inseamnă doar straturi de lavă si rocă vulcanică depuse de-a lungul timpului, ci și suprapunerea unor fâșii de istorie care dau nastere unei povești magice despre cuceritori, culturi dispărute, razboaie și sfinți. Capadocia se desfașoară sub forma unui peisaj unic, în alcătuirea căruia intra peșteri, tuneluri si sute de orașe subterane săpate de hitiți in urma cu peste 3.000 de ani. Aici, secretele se află in fiecare colțisor, de la tunele capcană si pesteri, pana la rute clandestine, utile în aprigele lupte care s-au dat pe aceste locuri. Tot aici au fost construite și primele mănăstiri din lume, iar numărul lăcașurilor de cult s-a ridicat de-a lungul timpului la peste 200 de biserici.

 
cappadocia-Ortahisar-Turkey.jpg

 

O istorie din adâncuri,

 

Cu milioane de ani in urmă, erupțiile vulcanice au reprezentat primul fenomen care avea să fie piatră de temelie a ceea ce inseamnă Capadocia azi.  Primele erupții au lăsat in urmă o rocă mai moale, numită tuf, după care artistul a fost natura. Ploaia, vântul si nisipul au inceput sa erodeze, creând defileurile si hornurile, sau așa cum se numesc acum, „Peri Bacalari„ tradus în limba noastră „Hornurile Zânelor„ care împânzesc zona. Stratul superior de bazalt oferea protecție necesară adăposturilor. În următoarele mii de ani, oamenii au fost ocupați cu săparea rocii moi, pentru a crea o vastă metropola subterană menită să le asigure liniștea.  Peste 260 de kilometri pătrați au fost ocupați de construcțiile care au protejat locuitorii impotriva ofensivelor inamice. 

   

Calypso Calypso

 

În urma cu milenii, aceste locuințe săpate in stânca asigurau supraviețuirea locuitorilor in timpuri grele, in care orașe intregi erau sterse pe fața Pământului. istoria sângeroasă a zonei nu este o coincidență, luând in calcul locul in care se afla, în mijlocul  unor rute comerciale importante, care legau marile imperii ale lumii, China, India, Egipt, Grecia si Roma.

 

Chiar și astăzi, în ciuda invaziei turistice, regiunea a reușit să își pastreze o aura de mister.

 

Calypso Calypso


Astăzi zona este renumită și pentru zborurile cu balonul. Zeci de baloane care se ridică aproape în același timp oferă o panoramă uluitoare a Capadociei la răsăritul soarelui.

 

Calypso Calypso

 
 
 
Pentru întrebari sau mai multe informații nu ezitați să ne conectați pe adresa  [email protected]