Select Culture

Despre Regiunea Marii Egee

fethiye_marmaris_fethiye_kumlubuk_9.jpg

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

                                     

BODRUM, MARMARIS, FETHIYE-Aceste stațiuni sunt recunoscute prin stilul lor unic de arhitectură,aproape toate locuințele vopsite in alb sau culori deschise, construite in același stil și așezate in trepte printre pădurile de conifere, cât și pentru splendida natură a zonei. Hotelurile de aici sunt pe toate gusturile și pentru orice buzunar, de la cele mai ieftine, gen butic, până la cele mai fabuloase de 5 stele.

 

*Bodrum

 Este stațiunea port a Turciei si una dintre cele mai alese locații pentru petrecerea vacanței de vară de către posesorii de ambarcațiuni de diverse mărimi. Mai mult decât atât, portul a jucat dintotdeauna un rol important in regiune, fiind nu numai un centru pentru turism, ci și dând naștere aici centrului comercial al regiunii. Zona este perfectă pentru vacanța de vară, dar și pentru sejururi in restul anului. 

Având la bază un oraș străvechi, Bodrumul este plin de obiective turistice fascinante, care cu siguranță vor atrage atenția tuturor. Castelul Bodrum este probabil una dintre cele mai recunoscute locații de aici, care atrage numeroși vizitatori in fiecare an, interesați de acest simbol al istoriei turcești. În interiorul acestuia se află si Muzeul de Arheologie Subacvatica Bodrum, in care turiștii pot descoperi cele mai importante artefacte al zonei. De asemenea de vizitat este si Mausoleumul din Bodrum, dar și portul in sine.

 

 Puteți avea:

-O vacanță de o săptămână sau două cu un iaht de lux, căpitan și personal la dispoziția dumneavoastră.

-Hoteluri moderne sau vile de lux care atrag turiști din toată lumea.

-Tot felul de restaurante autentice cu bucate Mediteraniene cât și locale.

-Baruri pentru toate gusturile cu genuri diferite de muzică.

-Cluburi de noapte populare in toată Europa.

 

Ce puteți face?

-Multe plaje liniștite și sătulețe de vizitat.

-O noapte de neuitat in unul dintre cele mai mari cluburi din Europa,Halicarnas, sau Catamaranul, un iaht cu fundul din sticlă destinat petrecerilor de noapte până la răsăritul soarelui și in același timp un spectacol viu al orașului privit de pe mare.

-Printre multele atracții se află  Muzeul de arheologie subacvatic și Mausoleumul Halicarnassus.

-Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție cu apă numit Dedeman, care atrage turiști din toată zona de vestul stațiunii, se află tot aici in Bodrum.

 

marmaris-1.jpg

 

*Marmaris

 Situată într-un frumos golf care îți taie respirația, în locul de intâlnire dintre Marea Egee şi Marea Mediterana, statiunea Marmaris este inconjurată de o minunată padure de pini care te duce cu gândul la liniște si armonie. Portul, aproape perfect natural si așezarea splendidă înconjurată de munți cu brazi merită cu adevărat toată admirația vizitatorului. Marmaris, poate fi considerat punct de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcești, oferând totodată distracție și posibilitatea de a face cumpărături. Una dintre cele mai bune alegeri pentru cei care vor distracție.

 

Puteți avea:

-Chiar dacă vă aflați in centrul distracției puteți fi siguri că veți avea parte de odihnă și relaxare pe tot timpul sejurului.

- Plaja Cleopatrei, Peisajele pitorești ale zonei, imbinarea intre păduri și mare fac să vă simțiți ca și cum ați fi în rai.

-  Marmaris este locul perfect și pentru cei interesați de istoria antică.

 

Ce puteți face?

-Renumita Strada Barurilor vă așteaptă zi și noapte.Intrarea nu se plătește iar prețurile pentru băuturi sunt pentru toate buzunarele așa că zeci de baruri, cluburi și cafenele sunt tot timpul pline.

-Un drum fermecător cu mici parcuri se întinde de-a lungul portului.Restaurantele cu o panoramă uluitoare sunt specalizate pe mâncăruri din fructe de mare și pește proaspăt.

-O călătorie cu bacul care durează cam o oră și jumătate vă dă posibilitatea de a vizita chiar și insula Rodos.

-Copii au și ei parte de distracție,cele două parcuri cu apă sunt ideale pentru ei.

 

 *Fethiye

 Un oraș incântător, cu restaurante pe malul marii si alei pentru promenadă pe langă un port activ, unde navele și bărcile de pescuit conviețuiesc alături de yachturile elegante. De asemenea este un loc potrivit pentru scufundări, pescuit si excursii. 
Orașul se gaseşte aici de când licienii au construit Telmessos (situl in jurul caruia s-a ridicat Fethiye) cu 3000 de ani in urmă. În 1934 a fost denumit Fethiye in cinstea lui Fethi Bey, un pilot din partea locului, care a murit eroic in timpul Razboiului de Independența. Din stravechiul oraș au ramas o serie de morminte liciene săpate in stânca situată în spatele orașului. Nu exista cuvinte care să descrie frumusețea excentrică a stațiunii Fethiye. Dacă sunteți un explorator de noi orizonturi si un admirator infocat al naturii, aceasta este destinația ideală de vacanța. 

 

Puteți avea:

-O vizită în orașelul Kayakoy care a fost o vece așezare Grecească.

-Pentru cei indrăgostiți de sporturile în natură posibilitatea de a face safari și zbor cu parapanta.

-O croazieră cu iahtul care include și vizita a câteva insule din zona cum ar Insula Piraților și Insula Cleopatrei.

-Vizita mormintelor liciene, săpate in stâncă, gen case sau templu.

 

Ce puteți face?

-Vegetația atât de bogată face ca sute de specii de fluturi să traiască aici. Locul denumit și Valea fluturilor atrage turiști de peste tot prin splendoarea imaginilor oferite de mama natură.

-Lângă Fethiye se afla și Laguna Albastră renumită pentru apa cristalină. Locul perfect pentru cei indrăgostiți de scufundări.

-De ani de zile turiștii sunt atrași de un mic sat numit Uzumlu, aflat chiar in mijocul pădurii și recunoscut pentru casele din piatră construite in stil Otoman.

 

 

*Kuşadası

Este probabil una dintre cele mai renumite stațiuni din Turcia cu deschidere la Marea Egee si una extrem de apreciată de turiștii români. Având principala industrie in dezvoltare turismul, nu este de mirare că investițiile care s-au făcut aici au pus accentul pe crearea unei zone de litoral perfecte pentru vacanta de vara si nu numai. Numărul mare de hoteluri si restaurante a făcut ca peisajul sa fie complet din punctul de vedere al dezvoltării turistice, alături de plajele intinse si de marea cristalină. 

În plus, zona stațiunii Kușadasi oferă și o serie de obiective turistice istorice, cele mai importante fiind orașul antic Efes și Casa Sfintei Marii, astfel încat vacanța la mare in Turcia sa fie perfectă. În interiorul stațiunii se pot vizita zidurile vechi ale orașului, dar si Moscheea Kaleici Camii. În exterior sunt de asemenea câteva locații apropiate spre care turiștii se pot indrepta, cum ar fi Insula Porumbeilor și numeroasele aqua park-uri care vor asigura și distracția din timpul sejurului. 

 

 

 
Pentru întrebari sau mai multe informații nu ezitați să ne conectați pe adresa [email protected]