Oferte Sejur Sousse

Sousse: Oază de Istorie și Modernitate

Sousse, unul dintre cele mai vechi orașe ale Tunisiei, reprezintă un amestec fermecător între istoria antică și modernitatea contemporană. Situat pe malurile Mării Mediteraneene, orașul se mândrește cu monumente istorice impresionante, precum Marea Moschee și Ribatul, care sunt mărturii ale trecerii timpului și ale influențelor culturale diverse. Medina din Sousse, cu zidurile sale fortificate și piețele aglomerate, te transportă într-o călătorie în timp, direct în inima Tunisiei medievale. Pe lângă patrimoniul său istoric, Sousse se bucură și de o viață nocturnă vibrantă, cu numeroase restaurante, baruri și cluburi, care oferă experiențe moderne vizitatorilor săi.

Îți dorești un sejur în Sousse? Completează formularul de mai jos!

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Sousse?

Când vine vorba de destinații exotice, dar la distanță accesibilă pentru europeni, Sousse, sau "Perla Sahelului", este una dintre perlele ascunse ale Africii de Nord. Acest oraș tunisian îmbină istoria străveche cu plajele spectaculoase și cultura vibrantă. Iată ce trebuie să știți despre o vacanță în Sousse!

Istoria Sousse-ului

Întemeiat de fenicieni în secolul 11 î.Hr., Sousse a avut o istorie tumultuoasă, fiind martor la numeroase invazii: romane, bizantine, arabe și otomane. Acest amestec a lăsat în urmă un oraș cu o moștenire arhitectonică și culturală remarcabilă. Medina din Sousse, acum parte a Patrimoniului UNESCO, este o mărturie vie a trecutului fascinant al orașului.

Atracții de Neratat într-un sejur în Sousse

 • Medina din Sousse: Cu străduțe înguste și pline de culoare, medina este inima orașului. Aici găsiți Suq-ul (piața), unde puteți achiziționa suveniruri tradiționale, de la ceramici la textile autentice.

 • Kasbah: Aceasta fortăreață de apărare a orașului găzduiește astăzi Muzeul Arheologic, cu o colecție impresionantă de mozaicuri romane.

 • Ribațul: Este una dintre cele mai vechi și mai bine păstrate construcții militare islamice din Nordul Africii. O priveliște de neuitat!

Activități pe care să le faci în Sousse

Pe lângă vizitarea obiectivelor turistice, Sousse oferă o gamă largă de activități:

 • Golf: Sousse găzduiește câteva dintre cele mai frumoase terenuri de golf din Tunisia.

 • Scufundări: Recifele din apropiere sunt un paradis pentru iubitorii de scufundări.

 • Croaziere: O plimbare pe mare vă va oferi o perspectivă diferită asupra orașului și coastelor sale.

Bucătăria Locală

Gastronomia tunisiană este un amestec de arome mediteraneene și nord-africane. Nu ratați:

 • Couscous: Servit cu legume, carne sau pește, este felul tradițional care nu trebuie ratat.

 • Brik: O plăcintă subțire, umplută cu ton, capere și ou, prăjită până devine crocantă.

 • Chorba: O supă bogată cu carne de miel și legume.

Plajele Recomandate

Sousse se mândrește cu plaje cu nisip fin:

 • Plaja Bou Jaafar: Cea mai populară plajă, ideală pentru familiile cu copii.

 • Plaja Las Vegas: O plajă mai retrasă, perfectă pentru cei care caută liniște și relaxare.

Perioada Ideală pentru Vizită

Primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Sousse. Între aprilie și iunie, precum și septembrie și octombrie, temperaturile sunt moderate, iar plajele mai puțin aglomerate.

În concluzie, Sousse este o destinație care oferă ceva pentru toată lumea: istorie, cultură, gastronomie și plaje de vis. Cu ofertele noastre de sejur, care includ biletul de avion, cazarea și transferul, tot ce vă rămâne de făcut este să vă bucurați de vacanță!