Oferte Sejur Monastir

Monastir: Oaza Spirituală a Tunisiei

Monastir, situat pe coasta Mediteranei a Tunisiei, este o îmbinare armonioasă între trecut și prezent. Orașul își împărtășește rădăcinile cu anticele civilizații feniciene și romane, dovadă stând ruinele care păstrează mărturie istoriei sale bogate. Cetatea Ribat, care veghează marea de secole, este un simbol al rezistenței și spiritualității islamice. Moscheele străjuiesc orașul cu minaretele lor înalte, oferind un peisaj sonor evocator cu chemările zilnice la rugăciune. În Monastir, străduțele înguste se împletesc cu bazarurile vibrante, unde tradiția artizanală locală este la ea acasă. Pe lângă această moștenire culturală, Monastir se mândrește și cu plaje de nisip fin, oferind un echilibru perfect între contemplare spirituală și relaxare sub soarele Mediteranei.

Îți dorești un sejur în Monastir? Completează formularul de mai jos!

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Monastir?

Situată pe coasta de est a Tunisiei, la Marea Mediterană, Monastir este o destinație perfectă pentru un city break. Orașul îmbină arhitectura medievală cu peisaje de coastă de neegalat și o gastronomie locală delicioasă. Descoperă Monastir, una dintre cele mai frumoase pietre prețioase ale Tunisiei!

Istoria fascinantă a Monastirului

Monastir, inițial o colonie feniciană, a jucat un rol esențial în istoria Tunisiei, fiind un punct strategic pe coastele Mediteranei. De-a lungul secolelor, orașul a fost sub stăpânirea diferitelor imperii, de la romani, arabi, la otomani și francezi, fiecare lăsând în urmă moșteniri arhitectonice și culturale.

Atracții de neratat într-un sejur în Monastir

 1. Mausoleul Bourguiba: Este locul de veci al primului președinte al Tunisiei post-independență, Habib Bourguiba. Acest mausoleu este un exemplu splendid de arhitectură islamică, cu domuri aurite și minarete impresionante.

 2. Ribatul din Monastir: Este una dintre cele mai bine conservate fortificații medievale din Tunisia. Acest monument istoric oferă vederi panoramice ale orașului și mării.

 3. Moscheea Bourguiba: Această moschee contemporană se distinge prin arhitectura sa unică și detaliile sale impresionante.

Activități pe care să le faci în Monastir

 • Explorare la pas: Străduțele înguste, pline de istorie, sunt perfecte pentru a explora orașul la pas, descoperind pe parcurs piațete ascunse, bazaruri vibrante și muzee interesante.

 • Navegație: Închiriază o barcă sau participă la o excursie pentru a te bucura de apele albastre ale Mediteranei și pentru a admira Monastirul din larg.

 • Cursuri de gătit: Înscrie-te la un curs de gătit pentru a învăța tainele bucătăriei tunisiene.

Gastronomia locală

Monastir oferă o varietate de delicii culinare, multe dintre ele bazate pe peste și fructe de mare. Recomandăm:

 • Couscous cu pește: Un fel tradițional pe bază de grâu și pește proaspăt.

 • Brik: O plăcintă subțire, umplută cu ouă, ton și câteodată și cu capere.

 • Makroud: Un desert dulce din făină de griș, umplut cu pasta de curmale și înmuiat în sirop.

Plajele recomandate

 • Plaja Monastir: Este cea mai populară plajă, cu nisip fin și ape liniștite, ideală pentru familii și sporturi nautice.

 • Plaja Skanes: Puțin mai liniștită, este perfectă pentru relaxare și snorkeling.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Monastir

Între aprilie și iunie și septembrie și noiembrie sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Monastir, datorită temperaturilor moderate și a mulțimilor mai puțin numeroase. Însă, chiar și în plină vară, briza mării face ca temperaturile să fie suportabile.

Monastir este cu adevărat o destinație fascinantă, o combinație perfectă de istorie, cultură, plaje și gastronomie. Indiferent de ceea ce căutați într-un city break, acest oraș tunisian are de oferit ceva pentru fiecare!