Exotic beach

Vietnam: Țara Dragonului Ascendent și a Peisajelor Diverse

Vietnam, situat în inima Asiei de Sud-Est, încântă prin peisajele sale variate și cultura bogată. De la deltele fertile ale Mekongului la câmpiile de orez din Sa Pa, țara oferă un spectacol natural diversificat. Hanoi, capitala țării, este un amestec vibrant de vechi și nou, unde străzile înguste ale orașului vechi contrastează cu bulevardele largi și clădirile coloniale franceze. În sud, Ho Chi Minh (Saigon) pulsează cu energie, îmbinând modernitatea cu tradiția.

Completează formularul pentru date de plecare personalizate:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Vietnamul este locul ideal pentru cei care caută peisaje spectaculoase, experiențe culturale autentice și o istorie fascinantă. Cu pachetele noastre de vacanță, vă puteți bucura de tot ceea ce are mai bun de oferit Vietnamul, de la zboruri și cazare la transferuri confortabile de la aeroport.

Istoria Vietnamului

Istoria Vietnamului este una complexă și captivantă, având rădăcini adânci în civilizațiile antice din Asia de Sud-Est. Dinastii puternice, cum ar fi cea a Hanului, au lăsat urme adânci asupra culturii și tradițiilor vietnameze. Budismul, confucianismul și influențele franceze din perioada colonială au modelat Vietnamul în ceea ce este astăzi.

Principalele atracții din Vietnam

• Hanoi și Hoan Kiem: Capitala Vietnamului, Hanoi, este o combinație încântătoare de vechi și nou, cu străzi istorice și clădiri coloniale. Lacul Hoan Kiem este o oază de liniște și un loc iconic al orașului.

• Golful Ha Long: Renumit pentru apele sale smaraldine și formațiunile stâncoase, Golful Ha Long este un sit UNESCO și un loc de neuitat pentru croaziere și explorarea peșterilor.

• Orașul Ho Chi Minh: Fostul Saigon este un centru vibrant de afaceri și cultură, unde modernitatea se îmbină cu istoria tumultuoasă a războiului din Vietnam.

Activități pe care să le faci într-un sejur în Vietnam

• Tururi cu bicicleta în Hoi An: Descoperiți orașul vechi Hoi An și împrejurimile sale rurale pe bicicletă, trecând pe lângă câmpuri de orez și case tradiționale.

• Trekking în Sa Pa: Aventurați-vă pe traseele montane din Sa Pa, unde peisajele spectaculoase ale teraselor de orez vă vor tăia respirația.

• Plimbări cu barca pe Delta Mekongului: Explorați rețeaua vastă de râuri și canale ale deltei, vizitând piețele plutitoare și satele tradiționale.

Gastronomie locală

Bucătăria vietnameză este renumită pentru prospețimea și diversitatea sa. Printre preparatele pe care nu trebuie să le ratați se numără:

• Pho: Supa iconică de vită sau pui, servită cu tăiței de orez și ierburi proaspete.

• Banh Mi: Un sandwich vietnamez delicios, cu baghetă crocantă, carne și legume murate.

• Goi Cuon: Rulouri de primăvară proaspete, umplute cu creveți, carne de porc și legume, învelite în foi de orez.

Plaje recomandate

• Nha Trang: Cunoscută pentru plajele sale lungi și viața de noapte vibrantă.

• Phu Quoc: O insulă idilică, cu plaje de nisip alb și ape cristaline, perfectă pentru relaxare.

• Da Nang: O destinație în plină dezvoltare, cu plaje liniștite și stațiuni de lux.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita

Vietnamul este frumos în orice perioadă a anului, dar sezonul uscat, din noiembrie până în aprilie, este ideal pentru vizitatori. Temperaturile sunt moderate, iar precipitațiile sunt rare, făcându-l momentul perfect pentru explorări și activități în aer liber.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unei aventuri culturale, a unei vacanțe la plajă sau a unei experiențe culinare de neuitat, Vietnamul are ceva special pentru fiecare. Cu pachetele noastre de vacanță, tot ce vă rămâne de făcut este să vă împachetați bagajele și să vă pregătiți pentru o călătorie memorabilă. Descoperiți farmecul și magia Vietnamului!