25px

Valencia - Bijuteria strălucitoare a Mediteranei

Valencia, situată pe coasta estică a Spaniei, este o combinație armonioasă de istorie și modernitate. Străzile sale înguste și pline de istorie se deschid către clădiri avangardiste precum cele din Cité des Arts et des Sciences, proiectate de faimosul arhitect Santiago Calatrava. Orasul este cunoscut și pentru "Las Fallas", un festival anual vibrant, unde statui uriașe din papier-mâché sunt arse în piețele publice. Plajele sale întinse oferă o evadare de la căldura verii, în timp ce Mercado Central, unul dintre cele mai vechi piețe europene în funcțiune, îmbie cu aromele și culorile produselor sale proaspete.

Îți dorești un sejur în Valencia? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Valencia?

Te-ai gândit vreodată să descoperi farmecul Spaniei într-un mod cât mai complet și fără bătăi de cap? Atunci sejurul nostru în Valencia este exact ceea ce cauți! Acest pachet turistic include biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi, permițându-ți să te bucuri de o experiență de neuitat fără griji logistice.

O scurtă incursiune în istoria Valenciei

Valencia, a treia cea mai mare oraș din Spania, este un amestec fascinant de istorie și modernitate. Fondata in secolul al II-lea î.Hr. de romani, Valencia a fost martora ascensiunii și căderii multor imperii, fiecare aducând cu el influențe culturale distincte. Vizitând această perla a Mediteranei, vei descoperi urmele trecutului său în monumentele istorice și arhitectura sa impresionantă.

Atracții pe care nu le puteți rata într-un sejur în Valencia

Începe-ți aventura cu o vizită la Catedrala din Valencia și la faimosul Turn Micalet, de unde poți admira întreaga panoramă a orașului. Orașul Artelor și Științelor, o capodoperă modernă a arhitecturii, este un alt loc de top pe lista ta. Pentru cei pasionați de istorie, Mercatul Central și Lonja de la Seda sunt locuri ce nu trebuie ratate.

Activități inedite în Valencia

Dacă ești o persoană activă, Valencia îți oferă numeroase oportunități. Parcul Turia este locul ideal pentru o plimbare cu bicicleta sau pentru jogging. Pentru cei dornici de aventură, Portul Valencia oferă posibilitatea închirierii de jet-ski-uri sau yachting. Și nu uita de tradiționala Las Fallas, un festival anual unde localnicii construiesc și ard statui uriașe, celebrând astfel primăvara.

Bucătăria valenciană – un deliciu pentru papilele gustative

Bucătăria valenciană este renumită pentru varietatea și prospețimea ingredientelor. Nu trebuie să pleci din Valencia fără să încerci paella tradițională, o combinație divină de orez, fructe de mare și legume, sau "Agua de Valencia", o băutură răcoritoare pe bază de suc de portocale și cava. Și pentru cei cu un dinte dulce, „Horchata” cu „Fartons” este un must-try.

Plajele Valenciei

Valencia, fiind la malul mării, se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Spania. Plaja Malvarrosa și Plaja El Cabanyal sunt cele mai populare, oferind nisip fin și ape cristaline. Pentru cei care caută o atmosferă mai liniștită, Plaja El Saler, înconjurată de dune și păduri de pini, este o oază de relaxare.

Când să vizitezi Valencia?

Deși Valencia este frumoasă tot anul, perioadele ideale pentru vizită sunt primăvara și toamna, când temperaturile sunt moderate și mulțimile mai puțin numeroase. Dacă vrei să experimentezi cultura locală la intensitate maximă, planifică-ți vizita în martie, când are loc festivalul Las Fallas.

În încheiere, Valencia este o destinație ce promite și își respectă promisiunea. Fie că ești un iubitor al istoriei, al plajelor sau al gastronomiei, acest oraș îți va lăsa amintiri de neuitat. Așa că, ce mai aștepți? Rezervă acum sejurul tău și lasă-te vrăjit de Valencia!