Oferte Sejur Thasos

Thasos - Smaraldul Mării Egee

Înconjurată de ape cristaline cu nuanțe de albastru-turcoaz, Thasos se mândrește cu plaje nisipoase îmbietoare și golfuri pitorești, precum Golden Beach și Paradise Beach. Interiorul insulei este un sanctuar de verdeață, cu păduri dense de pini, măslini și muntele Ipsario care se înalță mândru. Pe lângă frumusețea sa naturală, Thasos este, de asemenea, bogat în istorie și mitologie, găzduind ruine antice, precum Acropola din Limenas și Sanctuarul lui Poseidon. Satul tradițional Panagia este un exemplu remarcabil de arhitectură macedoneană, cu străduțe înguste, case din piatră și fântâni publice vechi

Îți dorești un sejur în Thasos? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Thasos?

Thasos, adesea denumită "Insula de Smarald" a Greciei, este o comoară ascunsă în Marea Egee, un loc unde trecutul istoric se întrepătrunde cu frumusețea naturală. Iată o scurtă trecere în revistă a acestei destinații și o ofertă de nerefuzat pentru cei care sunt în căutarea unei escapade autentice.

Istoria insulei Thasos

Datând din Antichitate, Thasos este bogată în istorie și mitologie. Legendele spun că insula a fost numită după Thasos, care a venit aici din Creta în căutarea surorii sale Europei, răpită de Zeus. Încă din cele mai vechi timpuri, Thasos a fost cunoscută pentru minele sale de aur și marmura albastră. Ruinele antice ale teatrelor, agorașurilor și templelor stau mărturie a bogăției și importanței pe care le-a avut insula în lumea antică.

Ce puteți admira într-un sejur în Thasos 

  1. Situl arheologic din Limenas: Capitala insulei este și cel mai mare oraș. Aici vei descoperi un amestec fascinant de ruine antice și arhitectură modernă.
  2. Mănăstirea Arhanghelul Mihail: Situată în apropierea satului Theologos, această mănăstire oferă o panoramă spectaculoasă asupra insulei.
  3. Muzeele arheologice din Thasos: O călătorie în timp prin istoria și cultura insulei.

Activități pe care le puteți face într-un sejur în Thasos

  • Tururi cu barca: Plecări zilnice oferă oportunitatea de a explora golfurile secrete și peșterile insulei.
  • Trekking: Pentru cei aventuroși, munții Thasos oferă trasee de drumeție care oferă vederi panoramice asupra Mării Egee.
  • Plonjare: Apele cristaline ale insulei sunt un paradis pentru scufundări, cu numeroase recife, peșteri și epave antice de descoperit.

Bucătăria locală

Thasos, ca multe dintre insulele grecești, are o tradiție culinară bogată. Nu ratați "Pitaroudia" (chifteluțe din năut) sau "Karioka", un desert delicios făcut din ciocolată și nucă. Tavernelor locale îți vor servi, de asemenea, o varietate de fructe de mare proaspete. O recomandare ar fi să încerci vinurile locale, cunoscute pentru aroma lor distinctă.

Plajele recomandate

  • Plaja Golden Beach: O lungă fâșie de nisip auriu și ape turcoaz.
  • Plaja Aliki: Faimoasă pentru apele sale limpezi și marmura antică de la periferie.
  • Plaja Marble: Așa cum sugerează și numele, această plajă este înconjurată de marmură albastră, oferind un peisaj de vis.

Perioada ideală pentru vizită

Pentru a experimenta Thasos la maxim, cele mai bune luni pentru vizită sunt mai, iunie și septembrie. Vremea este perfectă, nici prea caldă, nici prea rece, iar plajele și siturile turistice sunt mai puțin aglomerate.

În concluzie, Thasos oferă o combinație rară de frumusețe naturală, istorie și cultură. Cu pachetele noastre de sejur, care includ bilet de avion, cazare și transferuri, nu a fost niciodată mai ușor să descoperiți această perlă a Mării Egee. Reservează acum și bucură-te de vacanța perfectă în Thasos!