25px

Tenerife, Bijuteria Atlanticului

Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare, un paradis situat în Oceanul Atlantic, la vest de coasta Africii. Îmbinând peisaje impresionante de munte, cum ar fi majestuosul vulcan El Teide, cu plaje aurii și ape turcoaz, insula este un refugiu pentru cei în căutare de aventură și relaxare. Vegetația luxuriantă din parcurile naționale se combină armonios cu centrele cosmopolite, precum Santa Cruz de Tenerife. Orașele istorice, cu arhitectura lor coloniale și festivalurile vibrante, precum faimosul Carnaval de Tenerife, atrag anual mii de vizitatori. Fie că doriți să descoperiți adâncurile oceanului în timpul scufundărilor sau să vă bucurați de o cină tradițională canariană, Tenerife vă oferă o experiență inegalabilă.

Îți dorești un sejur în Tenerife? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Tenerife?

Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare, este un adevărat paradis pentru cei care își doresc o vacanță de neuitat. Cu o istorie bogată, atracții impresionante, activități diverse și o gastronomie excepțională, Tenerife te invită să explorezi toate comorile sale. Pentru cei care caută oferte de turism all-inclusive, avem o veste bună: pachetele noastre includ biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi. Haideți să descoperim împreună ce vă așteaptă în această destinație fermecătoare!

O scurtă incursiune în istoria Tenerife

Istoria Tenerife este presărată cu legende și tradiții fascinante. Insula a fost cunoscută în antichitate sub numele de "Hellene" sau "Nivaria" datorită zăpezilor perpetue de pe muntele Teide. Originile sale vulcanice au creat un peisaj impresionant, care a atras atenția primilor exploratori și a comunităților aborigene numite Guançi. Cucerită de Spania în secolul al XV-lea, Tenerife și-a păstrat o identitate distinctă, amestecând cultura indigenă cu cea spaniolă.

Top atracții pe care să le vezi într-un sejur în Tenerife

  1. Parcul Național Teide: O vizită la acest parc înseamnă a te apropia de cel mai înalt vârf din Spania, vulcanul Teide. Peisajul lunar și traseele de drumeție sunt doar câteva dintre atracțiile acestui loc.

  2. Siam Park: Considerat unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din lume, Siam Park oferă tobogane, valuri artificiale și multe alte distracții pentru toate vârstele.

  3. Loro Parque: Un paradis pentru iubitorii de animale, acest parc găzduiește o varietate de specii, de la delfini la pinguini, într-un cadru naturalistic impresionant.

Activități recomandate în Tenerife

  • Drumeții în Masca Valley: Unul dintre cele mai pitorești locuri din Tenerife, această vale oferă trasee de drumeție care te vor purta prin canioane impresionante și priveliști de neuitat.

  • Observarea balenelor și delfinilor: Excursiile cu barca oferă o ocazie unică de a vedea aceste minunate creaturi în habitatul lor natural.

  • Plongée: Descoperă lumea subacvatică a insulei, explorând recifurile și formațiunile vulcanice sub apă.

Bucătăria locală

Bucătăria canariană este o combinație de arome și influențe. Nu plecați fără să încercați "papas arrugadas" (cartofi în coajă cu sos "mojo") și "ropa vieja" (un fel de mâncare tradițional cu carne de vită și legume). De asemenea, "gofio", o făină tradițională, și vinurile locale sunt elemente esențiale ale bucătăriei din Tenerife.

Plajele de neuitat în Tenerife

Insula are o serie de plaje minunate. Printre cele mai populare se numără Playa de Las Américas, Playa de Los Cristianos și Playa de Las Teresitas, cunoscută pentru nisipul său auriu și palmierii înalți.

Cea mai bună perioadă pentru vizitare

Tenerife are un climat sub-tropical, ceea ce înseamnă că vremea este plăcută aproape tot timpul anului. Totuși, pentru cei care preferă temperaturi mai blânde și mai puțină aglomerație, perioadele ideale sunt primăvara și toamna.

În concluzie, Tenerife este o destinație care oferă ceva pentru fiecare: de la peisaje spectaculoase și activități captivante, până la gastronomie delicioasă și plaje superbe. Cu pachetele noastre all-inclusive, vă puteți bucura de toate acestea fără griji. Vă așteptăm în Tenerife pentru o vacanță de neuitat!