25px
Sejururi și circuite în Sri Lanka

Sri Lanka: Smaraldul Indian, Între Mit și Realitate

Încapsulată în apele albastre ale Oceanului Indian, Sri Lanka este o insulă care îmbină bogăția istorică cu o diversitate naturală uimitoare. De la ruinele antice ale regatelor Anuradhapura și Polonnaruwa la pădurile tropicale luxuriante și plajele aurii, insula oferă un spectacol vizual și cultural la fiecare pas. Cetățile stâncoase precum Sigiriya se înalță mândre, povestind legende din vremuri imemoriale. Plantațiile de ceai din regiunea centrală, precum cele din Nuwara Eliya, se întind în valuri verzi, fiind mărturie a moștenirii coloniale britanice. Bucătăria locală, picantă și aromată, completează experiența senzorială. În esență, Sri Lanka este un mozaic de tradiții, religii și peisaje, oferind o aventură inedită oricărui călător.

Cum îți poți petrece un sejur în Sri Lanka?

Situată în Oceanul Indian, Sri Lanka, denumită și "Perla Oceanului Indian", este o insulă tropicală cu o istorie bogată, peisaje impresionante și o cultură vibrantă. Dacă sunteți în căutarea unei destinații cu o combinație fascinantă de tradiție și modernitate, Sri Lanka este locul ideal.

Istoria Destinației

Sri Lanka are o istorie ce se întinde pe peste 2.500 de ani, marcând-o ca unul dintre cele mai vechi centre ale civilizației budiste. A fost cunoscută sub numele de Ceylon până în 1972 și a fost o răscruce comercială între Est și Vest datorită poziției sale strategice. De-a lungul secolelor, Sri Lanka a fost sub dominiumul diferitelor imperii, inclusiv portughez, olandez și britanic, fiecare lăsând în urmă influențe culturale și arhitectonice.

Principalele Atracții dintr-un sejur în Sri Lanka

 • Orașul vechi din Sigiriya: Acest loc este cunoscut pentru Roca Leului, un masiv stâncos pe care se află ruinele unei cetăți din secolul al V-lea, înconjurat de grădini impresionante.
 • Orașul sfânt Anuradhapura: Unul dintre cele mai vechi orașe locuite continuu, plin de temple, stâlpi și alte ruine antice.
 • Polonnaruwa: Un alt oraș antic, cunoscut pentru sculpturile sale impresionante și arhitectura sofisticată.

Activități pentru Turisti

 1. Safari în parcurile naționale: Explorați parcul național Yala sau Udawalawe pentru a vedea elefanți, leoparzi și multe alte animale sălbatice.
 2. Trekking în zonele montane: Centrul insulei, cu localități precum Nuwara Eliya și Ella, oferă trasee uluitoare prin plantații de ceai și cascade pitorești.
 3. Tururi cu trenul: O călătorie cu trenul între Kandy și Ella este considerată una dintre cele mai frumoase călătorii cu trenul din lume.
 4. Meditație și yoga: Îmbrățișați liniștea și spiritualitatea insulei participând la sesiuni de meditație și yoga în temple sau centre specializate.

Bucătăria Locală

Bucătăria din Sri Lanka este un festin pentru simțuri, cu arome picante și ingrediente proaspete. Câteva recomandări includ:

 • Rice and Curry: Un fel principal ce constă din orez servit cu diverse curry-uri și sambol.
 • Hoppers (Appa): Clătite crocante în formă de coșuleț, adesea servite cu ou sau miere.
 • Kottu Roti: Un amestec tăiat fin de roți (o pâine plată), legume și carne sau pește.
 • Watalappam: Un desert pe bază de lapte de cocos, ouă și jaggery (un tip de zahăr brut).

Plaje Recomandate din Sri Lanka

 • Mirissa: Perfectă pentru surfing și pentru a vedea balene și delfini.
 • Unawatuna: O plajă curbată cu ape calme, ideală pentru înot.
 • Arugam Bay: Recunoscută pentru valurile sale perfecte, este un paradis pentru surferi.

Perioada Optimă de Vizitare

Datorită climei sale tropicale, Sri Lanka poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este important să țineți cont de musonii: pentru coasta de vest și sud, cea mai bună perioadă este între decembrie și martie, în timp ce pentru est și nord, este recomandabil să vizitați între mai și septembrie.

În încheiere, Sri Lanka este o destinație care oferă o combinație perfectă de aventură, relaxare, cultură și tradiție. Cu pachetele noastre all-inclusive, aventura dumneavoastră în această insulă exotică este doar la un click distanță. Rezervați acum și începeți călătoria vieții dumneavoastră!