Oferte Sejur Side De la 503 € de persoană

 
De la
 
503
de persoană

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Side - descoperă istoria fascinată a orașului

Side este un oraș pitoresc situat pe coasta mediteraneană a Turciei, în provincia Antalya. Cu o istorie bogată care se întinde pe mai multe mii de ani, acesta combină vestigii antice cu plaje de aur, creând astfel un amestec perfect de trecut și prezent. Fosta așezare grecească, Side a devenit o destinație turistică populară, oferind vizitatorilor săi un peisaj unic, înconjurat de marea strălucitoare și ruine istorice impresionante.

Principalele atracții turistice din Side

<b>Templul lui Apollo</b>
Templul lui Apollo

Una dintre cele mai emblematice structuri ale orașului, Templul lui Apollo se află pe vârful unui promontoriu și este cunoscut pentru coloanele sale mașive și priveliștile uimitoare către Marea Mediterană.

<b>Teatrul antic</b>
Teatrul antic

Unul dintre cele mai bine conservate teatre romane din regiune, această construcție poate găzdui peste 15.000 de spectatori. Spectaculoasele sale scaune în gradene și scena impresionantă oferă o idee despre importanța culturală a Side-ului în antichitate.

<b>Muzeul Side</b>
Muzeul Side

Situat într-o baie romană reconvertită, acest muzeu adăpostește o colecție impresionantă de artefacte descoperite în și în jurul Side, incluzând monede, sculpturi și relicve din perioada bizantină.

 

Activătăți pentru cupluri și pentru familii

Familiile se pot bucura de o varietate de activități în Side. O zi petrecută la Manavgat Waterfall oferă o escapadă răcoroasă, iar excursiile cu barca pe râul Manavgat pot fi distractive pentru toate vârstele. În plus, multe dintre plajele din Side sunt prietenoase pentru familii, cu ape liniștite și facilități moderne.

 

Side oferă multe oportunități romantice pentru cupluri. Plimbările la apus pe plajele sale aurii, cina la lumina lumânărilor într-unul dintre restaurantele de pe malul mării sau o croazieră la apus pe Marea Mediterană pot crea amintiri de neuitat.

Tips&Tricks

Perioada de vizitare

Perioada de vizitare

Încercați să vizitați în afara sezonului de vârf pentru a evita mulțimile.
Îmbrăcăminte adecvată

Îmbrăcăminte adecvată

Este recomandat să ai încălțăminte confortabilă pentru explorarea ruinelor.
Muzee

Muzee

Verifică orarele muzeelor și siturilor antice, unele dintre ele pot avea program redus sau pot fi închise în anumite zile.
Valuta

Valuta

Schimbați moneda locală înainte de a ajunge sau utilizați ATM-uri din oraș pentru cele mai bune rate.

Tururi ghidate în Side

Hidden slide
Tururi arheologice
Side, un oraș cu o bogată moștenire istorică, găzduiește o multitudine de situri antice care așteaptă să fie descoperite de vizitatori. Prin tururile arheologice organizate, turiștii au ocazia să pășească pe urmele timpului, explorând monumente și ruine care păstrează povești ale unor epoci de mult apuse. Ghizii instruiți oferă informații detaliate despre fiecare sit, oferind context și perspectivă asupra evoluției culturale și istorice a orașului Side.
Hidden slide
Croaziere pe râul Manavgat
Înconjurată de frumusețea naturală, regiunea Side nu se limitează doar la comorile sale antice. Râul Manavgat, ce se curbează prin peisajele pitorești ale regiunii, oferă o experiență de croazieră relaxantă și panoramică. În timp ce navele se deplasează liniștit pe ape, turiștii pot admira minunățiile naturale ale zonei, cu o mențiune specială pentru cascadele Manavgat - un spectacol de neuitat, cu apele sale zgomotoase care cad în paturi de piatră.
Hidden slide
Tururi de scufundări
Apele cristaline ale Side-ului sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de scufundări. Îndiferent dacă ești un scafandru experimentat sau un începător curios, Side are ceva de oferit fiecărui aventurier subacvatic. Companiile specializate în excursii de scufundări oferă echipamente, instrucțiuni și ghidaj, asigurând o experiență sigură și în același timp uluitoare. Pe lângă peisajele marine de neegalat, Side găzduiește și unele relicve subacvatice, care adaugă o dimensiune istorică scufundărilor.

Care este mai bună perioadă pentru a vizita Side?

Primăvara: Vremea este plăcută, nu prea caldă, și vegetația înflorește, făcând din aceasta perioadă una dintre cele mai bune pentru a vizita Side.

Vara: Este sezonul de vârf, cu temperaturi ridicate și mulți turiști. Plajele sunt pline, iar activitățile nautice sunt la apogeu.

Toamna: Asemănătoare cu primăvara din punct de vedere al vremii, dar cu mai puțini turiști.

Iarna: Este sezonul ploios și mai rece, dar poate fi o perioadă bună pentru cei care doresc să evite mulțimile.