Oferte Sejur Sharm El Sheikh

Sharm-el-Sheikh - paradisul Mării Roșii

Sharm-el-Sheikh este un oraș situat pe coasta sudică a Peninsulei Sinai, în Egipt. Reputat pentru plajele sale pitorești, recifurile de corali și viața subacvatică bogată, orașul este un punct focal pentru turismul de scufundări și relaxare. Acesta s-a transformat dintr-un simplu sat de pescari într-una dintre cele mai populare destinații turistice de pe Marea Roșie.

Principalele atracții turistice din Sharm El Sheikh

<b>Reciful Ras Mohammed</b>
Reciful Ras Mohammed

Este un parc național subacvatic situat la sud de Sharm-el-Sheikh. Aici poți experimenta unele dintre cele mai frumoase scufundări, cu vizibilitatea apei până la 30 de metri. Parcul adăpostește peste 200 de specii de coral și 1000 de specii de pești.

<b>Naama Bay</b>
Naama Bay

Este inima Sharm-el-Sheikh și un centru vibrant cu plaje, restaurante, cluburi de noapte și magazine. Pe lângă relaxare pe plajă și înot, turiștii pot savura preparate locale și internaționale în diverse restaurante și cafenele.

<b>Muntele Sinai</b>
Muntele Sinai

Un loc sfânt pentru trei religii mari: iudaism, creștinism și islam. Este cunoscut pentru „Pasii lui Moise” și pentru Mănăstirea Sfânta Ecaterina, una dintre cele mai vechi mănăstiri creștine din lume.

Activătăți pentru cupluri și pentru familii

Sharm-el-Sheikh oferă numeroase oportunități pentru cupluri, de la plimbări romantice pe plajă la apus, la cine romantice pe țărmul mării și sesiuni de spa în numeroasele resorturi de lux. De asemenea, o croazieră cu o barcă cu fund de sticlă poate oferi o priveliște fascinantă a lumi subacvatice fără a te uda.

Familiile pot petrece timp de calitate în numeroasele parcuri acvatice din Sharm, precum și excursii de snorkeling pentru a explora minunatele recifuri de corali. O vizită la Sahaba Mosque în Old Market este, de asemenea, o activitate educativă, iar pentru cei cu spirit aventuros, excursii cu quad-ul în deșert pot fi o experiență memorabilă.

Tips&Tricks

Activitățile de snorkeling

Activitățile de snorkeling

Sharm el Sheikh este renumit pentru recifele de corali uimitoare și diversitatea vieții marine. Chiar dacă nu sunteți un scafandru certificat, snorkelingul este o modalitate excelentă de a vedea frumusețea subacvatică.
Transport

Transport

Dacă doriți să vă deplasați în afara resortului sau hotelului, luați în considerare închirierea unei mașini sau utilizarea taxiurilor. Asigurați-vă că stabiliți un preț înainte de a lua un taxi.
Rămâneți hidratat

Rămâneți hidratat

Clima poate fi foarte caldă, așa că asigurați-vă că aveți o sticlă de apă la îndemână și beți regulat.
Excursii în deșert

Excursii în deșert

Rezervați o excursie cu un ghid local pentru a explora frumusețea deșertului Sinai. Există o mulțime de activități, inclusiv călărie pe cămile, plimbări cu buggy-ul sau observarea stelelor pe timp de noapte.

Tururi ghidate în Sharm El Sheikh

Hidden slide
Tur de scufundări
Pentru iubitorii de aventură și frumusețile subacvatice, multe companii oferă tururi de scufundări, concepute pentru a satisface nevoile atât ale începătorilor cât și ale celor avansați. Aceste excursii includ instrucțiuni detaliate oferite de instructori certificați, precum și echipament de înaltă calitate, garantând o experiență sigură și memorabilă în adâncurile marine.
Hidden slide
Excursii în deșert
Deșertul oferă o perspectivă unică asupra culturii și tradițiilor locale, iar excursiile în deșert sunt o modalitate ideală de a experimenta autenticitatea vieții beduine. Vizitatorii au șansa de a se plimba cu camila, tradiționalul mijloc de transport al beduinilor, și de a se așeza în jurul unui foc sub cerul plin de stele, unde pot savura un BBQ autentic.
Hidden slide
Croaziere pe Marea Roșie
Sharm-el-Sheikh, o perlă a Mării Roșii, este poarta de acces către o serie de insule și golfuri pitorești. Croazierele pe Marea Roșie oferă vizitatorilor posibilitatea de a explora aceste locuri încântătoare de pe coasta egipteană. Pe lângă vizionarea peisajelor uimitoare, turiștii pot opta și pentru activități precum snorkeling sau scufundări, având șansa de a vedea de aproape recifurile de corali și biodiversitatea marină.

Care este mai bună perioadă pentru a vizita Sharm El Sheikh?

Primăvara (martie-mai): Vremea este plăcută și nu prea fierbinte.

Toamna (septembrie-noiembrie): Temperaturile sunt moderate și este ideal pentru scufundări.

Vara (iunie-august): Poate fi foarte fierbinte, dar este perfect pentru plajă și bronz.

Iarna (decembrie-februarie): Mai răcoare, dar încă potrivit pentru majoritatea activităților.

 

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!