25px
Sejururi și circuite în Seychelles

Arhipelagul de Smarald al Oceanului Indian

Seychelles este un paradis tropical compus din 115 insule granitice și coraliene, amplasate în Oceanul Indian, la nord-est de Madagascar. Îmbinând nisipurile alb-rozalii cu apele azurii și pădurile luxuriante, această destinație este sinonimă cu escapadele romantice și vacanțele de lux. Granitul masiv, format din stânci rotunjite care se înalță deasupra plajelor, oferă un contrast vizual impresionant și este o caracteristică distinctivă a insulelor principale, precum Praslin și La Digue. Bogăția biodiversității din Seychelles este remarcabilă; atât sub ape, unde recifurile de corali găzduiesc o multitudine de specii marine, cât și pe uscat, unde rezervațiile naturale protejează specii endemice precum papagalul negru de Seychelles și broasca gigant Aldabra.

Îți dorești un sejur în Seychelles? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Seychelles?

Visezi la un paradis tropical unde valurile Oceanului Indian sărută țărmurile albe, nisipoase? Dacă răspunsul tău este "da", atunci Seychelles ar putea fi destinația ta ideală. Ofertele noastre complete includ biletul de avion, cazarea în cele mai frumoase locații și transferul de la aeroport la hotel și înapoi. Înainte de a porni în această călătorie excepțională, iată câteva aspecte esențiale despre această destinație magică.

Istoria Seychelles

Seychelles, un arhipelag compus din 115 insule granitice și coraliene, are o istorie fascinantă. Descoperite de exploratorii europeni în secolul al XVII-lea, insulele au fost apoi colonizate de francezi, trecând ulterior sub dominația britanică. În 1976, Seychelles și-a câștigat independența, devenind o republică cu un mozaic cultural vibrant.

Atracții Principale în Seychelles

 1. Valea Mai: Considerată patrimoniu mondial UNESCO, este un exemplar superb al vegetației primitive, oferind vizitatorilor o vedere asupra lumii așa cum era înainte de intervenția umană.

 2. Grădina Botanică din Victoria: Oaza verde cu specii endemice, cum ar fi cocoșul de mare, un palmier gigant.

 3. Insula La Digue: Faimoasă pentru plajele sale cu roci granitice spectaculoase și apele turcoaz.

Activități pe care să le faceți într-un sejur în Seychelles

 • Scufundări: Seychelles este un paradis pentru scafandri, cu recife de corali, pești exotici și epave vechi de secole.

 • Trekking: Cu parcuri și trasee de trekking, cum ar fi cel de pe insula Mahe, veți avea șansa de a explora natura în toată splendoarea ei.

 • Pescuit: Participă la excursii de pescuit sportiv și prinde specii impresionante precum tonul sau marlinul.

Bucătăria Locală

Gastronomia seychelleză este o combinație de arome africane, asiatice și europene. Recomandăm să degustați:

 • Bouillon blanc: O supă delicioasă din fructe de mare.

 • Carri de zourit: Un tocan de caracatiță cu orez, preparat cu curcuma, usturoi și ghimbir.

 • Ladob: Un desert sau un fel principal, în funcție de ingredientele folosite, fie ele banane sau pește.

Plajele Recomandate

 1. Anse Source d'Argent: Adesea votată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

 2. Anse Lazio: Pe insula Praslin, această plajă oferă nisip fin și ape cristaline.

 3. Beau Vallon: Ideală pentru snorkeling și plimbari la apus.

Perioada Ideală pentru Vizită

Cel mai bun moment pentru a vizita Seychelles este în timpul sezoanelor de tranziție, de la octombrie la noiembrie și de la aprilie la mai. În aceste perioade, vremea este calmă și caldă, perfectă pentru explorarea plajelor și scufundări.

În concluzie, Seychelles este un amalgam de cultură, istorie, gastronomie și natură. Indiferent dacă sunteți în căutarea relaxării pe plajă, a aventurilor subacvatice sau a explorării culturale, această destinație are totul. Rezervați-vă sejurul complet și lăsați-vă seduși de magia Seychelles.