25px

Mexic: Un Mozaic de Cultură și Natură

Mexic, situat în inima Americii de Nord, este o țară cu o moștenire culturală profundă și o diversitate naturală impresionantă. Oricine vizitează această țară va fi mărturie la juxtapunerea dintre civilizațiile antice precum Maya și Aztec și modernitatea secolului XXI. Orașele sale vibrante, precum Ciudad de México sau Guadalajara, oferă o combinație de arhitectură colonială și contemporană, gastronomie rafinată și artă de nivel mondial. În afară de cultura urbană, Mexicul se mândrește cu peisaje naturale uimitoare, de la plajele cu nisip fin ale Cancunului până la munții înalți ai Sierra Madre.

Îți dorești un sejur în Mexic? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Mexic?

Înainte de a vă împacheta valizele și a pleca într-o aventură exotică, vă invităm să descoperiți splendoarea și diversitatea Mexicului - o destinație perfectă pentru iubitorii de soare, mare, istorie și gastronomie.

Istoria fascinantă a Mexicului

Mexicul, cunoscut în trecut sub numele de Noua Spanie, este leagănul a două dintre cele mai mari civilizații precolombiene: Maya și Aztecii. Cu ruine antice ce domină pădurile tropicale și orașele, această țară își desfășoară istoria în fața ochilor dumneavoastră. De la piramidele impresionante din Teotihuacan și orașul Maya din Chichen Itza, până la catedralele coloniale și fortărețele care domină orașele precum Guadalajara și Mexico City, fiecare colț al țării este un testimoniu al trecutului său bogat.

Atracții ce nu trebuie ratate într-un sejur în Mexic

 • Chichen Itza: Una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, această așezare mayașă este cunoscută pentru piramida sa iconică, El Castillo.

 • Palenque: Amplasat în inima junglei, este unul dintre cele mai frumoase situri arheologice din Mexic, cu temple, palate și băi cu aburi.

 • Canalele din Xochimilco: O rețea de canale și insulițe plutitoare unde vă puteți bucura de o plimbare cu barca tradițională, ascultând muzica mariachilor.

 • Tulum: Pe lângă plajele de vis, Tulum este faimos pentru ruinele sale amplasate pe o stâncă cu vedere la ocean.

Activități pentru toate gusturile 

 • Scufundări în cenote: Aceste puțuri naturale formate prin prăbușirea plafonului unei peșteri sunt perfecte pentru scufundări sau snorkeling.

 • Surfing: Coasta Pacificului, în special în Puerto Escondido, este ideală pentru amatorii de valuri mari.

 • Explorarea pădurilor tropicale: Organizați o excursie ghidată prin Selva Lacandona sau Sian Ka'an pentru a observa flora și fauna luxuriantă.

 • Tururi de tequila: Descoperiți procesul de fabricație al celebrei băuturi naționale în Jalisco.

Bucătăria mexicană: o explozie de arome

Gastronomia mexicană, recunoscută la nivel mondial, este o simbioză perfectă între tradiție și inovație. Nu ratați:

 • Taco: O specialitate tradițională servită cu o varietate de umpluturi.

 • Enchiladas: Tortillas umplute, rulate și acoperite cu sos picant.

 • Guacamole: Un sos cremos preparat din avocado, roșii, ceapă și coriandru.

 • Mole: Un sos complex, adesea servit peste pui, ce combină ciocolată cu diferite tipuri de ardei.

Plajele paradisiace din Mexic

 • Cancun: Cu nisip fin și ape turcoaz, este perfectă pentru relaxare.

 • Playa del Carmen: Atrage turiști cu viața sa de noapte vibrantă și activități acvatice.

 • Isla Mujeres: O insulă liniștită, ideală pentru snorkeling și drumeții.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Mexicul

Deși Mexicul este o destinație de vizitat pe tot parcursul anului, sezonul uscat, între noiembrie și aprilie, este considerat cel mai potrivit pentru a evita ploile abundente și uraganele. Cu toate acestea, dacă doriți să participați la sărbătorile tradiționale, cum ar fi Dia de los Muertos în noiembrie, planificați-vă vizita în consecință.

Indiferent de momentul ales pentru călătoria dvs. în Mexic, acesta rămâne un paradis ce așteaptă să fie descoperit. Cu pachetul nostru complet de sejur, nu va trebui să vă faceți griji decât despre ce atracții să vizitați mai întâi!