Oferte Sejur Marsa Alam

Marsa Alam - Tradiția Întâlnește Frumusețea

Marsa Alam, situat pe litoralul pitoresc al Mării Roșii în Egipt, reprezintă o perlă a turismului în această regiune. În ultimii ani, a cunoscut o creștere semnificativă în popularitate printre călători, însă nu doar datorită poziționării sale geografice privilegiate. Ceea ce îl distinge în mod deosebit sunt recifurile sale coraline, care rămân intacte și care adăpostesc o bogăție și diversitate de viață marină. Vizitatorii pot fi martorii unui spectacol subacvatic uimitor, unde culorile vibrante ale coraliilor se combină armonios cu mișcarea grațioasă a peștilor tropicali.

Principalele atracții turistice din Marsa Alam

<b>Recifele de Corali</b>
Recifele de Corali

Este un recif offshore care găzduiește o varietate de specii marine și este ideal pentru scufundări și snorkeling. Formațiunile sale de coral și apele albastre profunde atrag diverși rechini, raze și alte specii marine.

<b>Satul Beduin</b>
Satul Beduin

Vizitând un astfel de sat, turiștii pot obține o privire autentică în cultura și tradițiile poporului beduin, având ocazia să guste din mâncărurile tradiționale și să participe la diverse activități.

 

<b>Parcul Național Wadi El Gemal</b>
Parcul Național Wadi El Gemal

Este un parc național extins care include atât zone deșertice, cât și marine. Este locul perfect pentru a observa specii unice de faună și floră și pentru a experimenta frumusețea naturală a regiunii.

Activătăți pentru cupluri și pentru familii

Marsa Alam este un refugiu romantic pentru cupluri. Un tur cu barca la apus, scufundările în recifurile colorate sau relaxarea pe plajele sale liniștite oferă momente intime. De asemenea, un masaj pentru cupluri într-unul dintre multele spa-uri de lux ale orașului poate fi o modalitate ideală de a vă relaxa și reconecta.

Pentru familiile care călătoresc cu copii, există multe activități distractive. Plajele cu nisip fin sunt perfecte pentru construit castele de nisip, iar excursiile cu camila sau cu quad-ul pot fi o aventură palpitantă în deșert. Centrele de scufundări oferă și cursuri pentru cei tineri, permițându-le să descopere minunile subacvatice ale Mării Roșii.

Tips&Tricks

Alimentație

Alimentație

Mâncați în locuri recomandate sau care par a fi populare printre localnici. Evitați alimentele care au stat prea mult timp la soare sau în căldură.
Scufundări și Snorkeling

Scufundări și Snorkeling

Marsa Alam este una dintre cele mai bune destinații pentru scufundări și snorkeling din Marea Roșie. Recifele Elphinstone, Dolphin House și Abu Dabbab sunt doar câteva dintre locurile celebre pe care le puteți vizita.
Negociere

Negociere

În piețe și unele magazine, negocierea este comună. Este o parte a culturii și poate fi văzută ca o formă de interacțiune socială, așa că nu vă fie frică să încercați să obțineți o afacere mai bună.
Măsuri de sănătate

Măsuri de sănătate

Înainte de călătorie, verificați dacă aveți nevoie de vaccinuri sau alte precauții de sănătate. De asemenea, este recomandat să aveți la dispoziție un kit de prim-ajutor cu medicamente esențiale.

Tururi ghidate în Marsa Alam

Hidden slide
Safari în Deșert
Un tur safari în deșertul din jurul Marsa Alam este o ocazie de a experimenta frumusețea austera și mistică a peisajului desertic. Ghizii locali duc turiștii în vehicule 4x4 pe dunele nisipoase, unde aceștia pot vedea formațiuni geologice uimitoare, canioane și văi. De multe ori, turul include și o vizită la comunitățile beduine locale, unde vizitatorii pot învăța despre cultura și tradițiile acestora.
Hidden slide
Scufundări și Snorkeling în Recifele de Corali
Marsa Alam este renumit pentru recifele sale de corali și pentru apele sale cristaline, ceea ce îl face un loc ideal pentru scufundări și snorkeling. Există multe centre de scufundări care oferă tururi ghidate, fie pentru cei care sunt la prima experiență subacvatică, fie pentru scafandrii experimentați. Printre cele mai populare locuri se numără Elphinstone Reef, unde vizitatorii pot vedea rechini martelo și rechini țipar, și Dolphin House.
Hidden slide
Excursii la Templul de la Edfu
Deși se află la o distanță de Marsa Alam, o călătorie la Templul Edfu este adesea inclusă în itinerariile multor turiști care vizitează regiunea. Construit în onoarea zeului Horus, acest templu este unul dintre cele mai bine conservate temple din Egipt. Ghizii oferă informații detaliate despre istoria și arhitectura templului, precum și despre mitologia și religia Egiptului Antic.

Care este cea mai bună perioadă pentru a visita Marsa Alam?

Primăvara (martie-mai): Este o perioadă excelentă pentru a vizita Marsa Alam. Temperaturile sunt agreabile, fără a fi excesiv de calde, iar mările sunt în general calme, ceea ce face ca scufundările și snorkeling-ul să fie plăcute. 

Vara (iunie-august): Aceasta este cea mai caldă perioadă a anului, cu temperaturi care pot ajunge și până la 40°C. Cu toate acestea, este sezonul de vârf pentru vizitatori, mai ales în iulie și august. Dacă doriți să faceți scufundări sau snorkeling, aceasta este perioada în care apa Mării Roșii atinge cele mai înalte temperaturi, adesea în jur de 28°C. 

Toamna (septembrie-noiembrie): Aceasta este o altă perioadă bună pentru a vizita Marsa Alam. Temperaturile încep să scadă, dar marea rămâne caldă din vara trecută. Este, de asemenea, mai puțin aglomerat decât în lunile de vară, dar turismul rămâne la un nivel ridicat în comparație cu iarna.

Iarna (decembrie-februarie): Aceasta este cea mai răcoroasă perioadă a anului, cu temperaturi de zi între 20°C și 25°C și temperaturi nocturne care pot scădea destul de mult. Este o perioadă mai liniștită din punct de vedere turistic, cu excepția vacanței de Crăciun și Anul Nou, când turismul poate vedea o creștere. 

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!