Oferte Sejur Lefkada

Lefkada: Puntea către inima Mării Ionice

Lefkada, sau Lefkas, este o insulă distinctă din Marea Ionică, unică datorită faptului că este legată de continentul Greciei printr-o punte plutitoare, facilitând astfel accesul pe insulă. Peisajele sale sunt variate și impresionante: de la coastele stâncoase cu ape albastre-turcoaz, la plaje nisipoase precum Egremni și Porto Katsiki, considerate printre cele mai frumoase din Grecia. Interiorul insulei prezintă o mozaic de dealuri acoperite de măslini, văi fertile și munți înalți, ca muntele Stavrota, oferind numeroase trasee pentru drumeții. Lefkada este, de asemenea, renumită pentru Nidri, o destinație populară pentru iubitorii de nautică, unde golfurile pitorești sunt pline de iahturi.

Îți dorești un sejur în Lefkada? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Lefkada?

Lefkada, o perlă strălucitoare în Marea Ionică, te așteaptă să descoperi comorile sale ascunse, plajele cu nisip auriu și apele albastre. Vă invităm să explorați acest colț de paradis cu pachetele noastre turistice ce includ biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi.

O scurtă călătorie în istoria Lefkadei

Așezată strategic între Europa și Asia, Lefkada a avut parte de o istorie bogată. Insula a fost sub dominația multor imperii, fiecare aducându-și amprenta în arhitectura, arta și cultura sa. De la vechii greci, până la romani, bizantini și otomani, fiecare perioadă istorică a lăsat în urmă monumente și relicve ce merită descoperite.

Atracții turistice de neratat într-un sejur în Lefkada 

  • Castelul Agia Mavra: Situat la intrarea în orașul Lefkada, acest castel medieval a fost construit în secolul al XIV-lea pentru a proteja insula de invadatori. Poveștile sale fascinante și zidurile sale impresionante sunt o mărturie a istoriei tulburi a insulei.
  • Cascadele Nidri: Un paradis ascuns în inima insulei. Sunetul apelor care cad pe stânci și vegetația luxuriantă creează un peisaj demn de filmele de aventură.
  • Farul Doukato: Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă, oferă priveliști panoramice asupra Mării Ionice și a insulelor înconjurătoare.

Activități pentru aventurieri și nu numai

  • Navigație: Insula Lefkada, fiind înconjurată de ape cristaline, este ideală pentru amatorii de navigație. Puteți închiria o ambarcațiune și puteți explora golfurile și plajele ascunse.
  • Drumeții: Pentru cei care preferă uscatul, insula oferă trasee montane pitorești, perfecte pentru drumeții și ciclism.
  • Scufundări: Descoperă frumusețile subacvatice ale Mării Ionice, cu corali, pești exotici și epave vechi.

Deliciile culinare ale Lefkadei

Gastronomia grecească este faimoasă în întreaga lume, iar Lefkada nu face excepție. Printre specialitățile locale se numără "ladopita" (o plăcintă cu ulei de măsline) și "savoro" (pește în sos de roșii și ceapă). De asemenea, nu ratați ocazia să gustați vinurile locale, care se mândresc cu arome complexe și note fructate.

Plajele recomandate

  • Plaja Porto Katsiki: Una dintre cele mai celebre plaje din Grecia, cu ape turcoaz și nisip fin, înconjurată de stânci impresionante.
  • Plaja Egremni: Un adevărat paradis, accesibil fie pe mare, fie prin coborârea a peste 300 de trepte.
  • Plaja Kathisma: Ideală pentru familiile cu copii datorită apelor sale liniștite.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Lefkada

Deși insula este frumoasă tot anul, perioada ideală pentru a vizita Lefkada este între lunile mai și septembrie, când temperaturile sunt plăcute și precipitațiile sunt minime. În această perioadă, puteți profita la maxim de plajele insulei și de numeroasele activități oferite.

Lefkada este o destinație care îmbină armonios istoria, cultura, peisajele naturale și deliciile culinare. Cu pachetele noastre de sejur, veți avea parte de o experiență completă și memorabilă. Vă așteptăm să descoperiți frumusețile acestei insule împreună cu noi!