25px

Kenya - În Inima Sălbăticiei

Situată în estul Africii, Kenya este un ținut unde diversitatea culturală se îmbină armonios cu mirajul sălbăticiei. Parcurile naționale, precum Masai Mara și Amboseli, oferă unele dintre cele mai spectaculoase priveliști cu fauna sălbatică, fiind cadrul perfect pentru Marea Migrație, un fenomen natural de neegalat. În afară de savane, peisajul Kenyei se mândrește cu munți impresionanți, precum Muntele Kenya, al doilea cel mai înalt din Africa. La țărmul oceanului, coastele cu nisip fin ale Mombasei se deschid spre apele albastre ale Oceanului Indian. Culturile indigene, precum Maasai și Samburu, aduc o moștenire bogată de tradiții, dansuri și povestiri.

Îți dorești un sejur în Kenya? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Kenya?

Când ne gândim la Africa, multe dintre imagini se nasc din inima Kenyei. De la savanele sale nesfârșite, populare pentru migrația anuală a animalelor, până la coastele sale exotice cu ape albastre, Kenya este o destinație care captivează inimile călătorilor din toată lumea.

Istoria Destinației

Situată în Africa de Est, Kenya s-a bucurat de o poziție strategică pe ruta dintre Asia și Africa. Acest fapt i-a oferit o bogată moștenire culturală și comercială, fiind influențată de arabii, persanii și indienii care au venit ca negustori. Colonizată de britanici la sfârșitul secolului al XIX-lea, Kenya și-a câștigat independența în 1963, devenind o republică cu o moștenire diversificată și fascinantă.

Atracții pe care să le vezi într-un sejur în Kenya

 • Rezervația Națională Maasai Mara: Faimoasă pentru migrația anuală a animalelor, unde zeci de mii de animale traversează râul Mara în căutarea de pășuni proaspete.
 • Parcul Național Amboseli: Cunoscut pentru vederea impresionantă a muntelui Kilimanjaro și pentru elefanții săi mașivi.
 • Nairobi: Capitala Kenyei, un amestec vibrant de culturi, cu muzee interesante și piețe aglomerate.

Activități pentru Turiști

 1. Safari: Nicio vizită în Kenya nu este completă fără un safari, unde puteți vedea cele "Cinci Mari" - leu, leopard, rinocer, elefant și bivol african.
 2. Balon cu aer cald: Oferă o perspectivă diferită asupra savanei, planând deasupra acesteia în zori.
 3. Trekking pe Muntele Kenya: A doua cea mai înaltă vârf din Africa, oferă o provocare pentru cei pasionați de drumeții.
 4. Vizite culturale: Întâlniți comunitățile Maasai sau Samburu și aflați despre tradițiile și stilul lor de viață.

Bucătăria Locală

Gastronomia kenyana reflectă moștenirea sa multiculturală

 • Nyama Choma: Înseamnă "carne friptă" și este, de obicei, carne de capră sau de vită, servită cu mujadarra (un amestec de orez și linte) sau ugali (un fel de mămăligă).
 • Sukuma Wiki: O mâncare delicioasă din colțunași cu carne sau legume, adesea servită alături de ugali.
 • Samose: Chifteluțe triunghiulare umplute cu carne sau legume, o influență din bucătăria indiană.

Plaje Recomandate în Kenya

 • Diani Beach: O lungă bandă de nisip alb și ape turcoaz, cu numeroase activități nautice disponibile.
 • Lamu: O insulă cu influențe arabe puternice, cu străzi înguste, clădiri tradiționale și plaje liniștite.

Perioada Optimă de Vizitare

Kenya se poate bucura pe tot parcursul anului datorită climatului său ecuatorial. Cu toate acestea, pentru a vedea migrația animalelor, cea mai bună perioadă este între iulie și octombrie. Pentru a evita sezonul ploios și pentru o experiență mai confortabilă de safari, recomandăm călătoriile între iunie și octombrie sau între decembrie și martie.

În concluzie, Kenya este o țară a contrastelor și a frumuseților naturale uimitoare. Cu pachetele noastre complete, explorarea acestei destinații exotice devine o experiență fără griji și plină de aventură. Rezervați acum și lăsați Kenya să vă dezvăluie secretele sale!