25px

Hawaii: Bijuteriile Pacificului

Hawaii, arhipelagul volcanic aflat în inima Oceanului Pacific, este o destinație care întruchipează spiritul Aloha - o combinație de ospitalitate, respect și dragoste pentru natură. Alcătuit din opt insule principale, Hawaii este o țară a contrastelor: de la vârfurile zăpezite ale Mauna Kea la pădurile tropicale luxuriante ale Kauai și plajele cu nisip auriu ale Oahu. Fiecare insulă are o personalitate unică. Big Island, de exemplu, găzduiește vulcanul activ Kilauea, unde râurile de lavă fierbinte se scurg până la ocean. Maui, pe de altă parte, este faimos pentru drumul panoramic spre Hana și plajele sale magnifice pentru surf.

Îți dorești un sejur în Hawaii? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Hawaii?

Dacă visezi să evadezi din cotidian într-un paradis tropical, Hawaii te așteaptă cu oferte de sejur care îți includ biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi. Aici, vă puteți bucura de nisipul auriu, apele cristaline și o cultură bogată care a rezistat testului timpului.

Istoria fascinantă a Hawaiiului

Înainte de a ajunge o destinație populară de vacanță, Hawaii a fost locuit de polinezieni timp de sute de ani. Acești navigatori iscusiți au ajuns pe insulele vulcanice prin secolul al VIII-lea și au dezvoltat o cultură complexă și unică. Hawaii a devenit apoi un regat independent sub conducerea regilor și reginelor sa, până când a fost anexat de Statele Unite în 1898.

Atracții de top din Hawaii 

 • Volcanul Mauna Kea: Este cel mai înalt munte din lume dacă îl măsurăm de la baza sa submarină. Observatorul de pe vârf oferă unele dintre cele mai clare vederi ale cerului nocturn pe Pământ.

 • Pearl Harbor: Un site istoric care comemorează atacul din 1941, un moment crucial în implicarea SUA în al doilea război mondial.

 • Palatul Iolani: Fostă reședință regală, palatul este acum un muzeu dedicat istoriei monarhiei hawaiiene.

Activități pentru fiecare turist care alege un sejur în Hawaii

 1. Surf: Nu poți vizita Hawaii fără să încerci sportul care a fost inventat aici! Fie că ești începător sau experimentat, valurile te așteaptă.

 2. Snorkeling și scufundări: Descoperă recifele de corali și viața marină vibrantă.

 3. Drumeții: Există nenumărate trasee de drumeție care te conduc prin păduri tropicale, pe lângă cascade sau pe crestele munților.

Bucătăria locală: O fuziune de arome

Bucătăria hawaiiană este o combinație fascinantă de arome, fiind influențată de bucătăriile japoneză, filipineză și portugheză. Nu pleca fără să încerci:

 • Poke: Un fel de salată de pește crud, de obicei atun, marinat și servit cu condimente și legume.

 • Lau Lau: Carne înfășurată în frunze de taro și coaptă până devine moale și suculentă.

 • Huli Huli Chicken: Pui marinate și coapte până capătă o crustă caramelizată.

Plajele recomandate în Hawaii

 • Waikiki Beach: Poate cea mai faimoasă plajă, ideală pentru surf.

 • Lanikai Beach: Recunoscută pentru apele sale turcoaz și nisipul fin.

 • Black Sand Beach: Cu nisip negru format din roca vulcanică, este o vedere rară și impresionantă.

Cel mai bun moment pentru a vizita Hawaii

Deși Hawaii este splendid tot anul, perioada dintre aprilie și octombrie este considerată cea mai propice pentru vizitare. Acest lucru se datorează temperaturilor agreabile și a precipitațiilor reduse.

Indiferent când alegi să vizitezi Hawaii, această destinație te va surprinde și încânta cu frumusețea sa naturală, cultura sa bogată și ospitalitatea localnicilor. Pachetele noastre de sejur îți oferă tot ce ai nevoie pentru o vacanță perfectă în acest paradis tropical!