25px

Mosaicul Natural al Insulelor Canare

Gran Canaria, adesea numită „un continent în miniatură”, este un amestec fabulos de peisaje și climă, fiind una dintre cele mai diversificate insule din arhipelagul Canarelor. De la plajele sale însorite, precum Playa del Inglés sau Maspalomas, până la vârfurile montane stâncoase și văile adânci, diversitatea sa naturală este uluitoare. Orașul Las Palmas, capitala insulei, combina atmosfera cosmopolită cu istoria sa bogată, oferind vizitatorilor o gamă variată de activități și atracții. În interiorul insulei, parcuri precum Parque Natural de Tamadaba dezvăluie frumusețea sălbatică și autohtonă a Gran Canaria. Pădurile de pini, dunele de nisip și micile sate pitorești alcătuiesc un tablou de neuitat.

Îți dorești un sejur în Grand Canaria? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Gran Canaria?

Gran Canaria, unul dintre cele mai râvnite destinații de vacanță din Europa, este o adevărată perlă în inima Arhipelagului Canare. Cu oferte atrăgătoare care includ biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi, vă invităm să descoperiți fascinanta lume canară!

Istoria Destinației

Înainte de a fi cucerite de Spania în secolul al XV-lea, Insulele Canare erau locuite de indigenii cunoscuți sub numele de "Guanches". Gran Canaria, în particular, a fost un epicentru cultural și comercial pentru acest popor misterios. În timpul dominării spaniole, insula a devenit un nod important în comerțul transatlantic. Astăzi, rădăcinile sale diverse se reflectă în peisajele, cultura și tradițiile sale.

Atracții Principale din Gran Canaria

 1. Dunas de Maspalomas: Aceste dune de nisip iconic reprezintă un peisaj aproape deșertic, oferind o experiență similară cu o vizită în Sahara, dar fără a părăsi Europa.
 2. Pueblo de Mogán: Adesea numit "Veneția Canarelor", acest pitoresc sat pescăresc are canale, poduri și casuțe albe cu flori colorate.
 3. Caldarul de Tejeda: Un imens crater natural, oferind priveliști panoramice asupra insulei și o șansă de a explora flora endemica.

Activități Recomandate într-un sejur în Gran Canaria

 • Drumeții în Parcul Natural Tamadaba: Cu trasee care variază ca dificultate, această zonă protejată este perfectă pentru iubitorii de natură.
 • Scufundări și snorkeling: Apa limpede din Gran Canaria oferă vizibilitate excelentă pentru a explora viața subacvatică vibrantă.
 • Surfing în Las Canteras: Indiferent dacă ești începător sau avansat, valurile aici sunt perfecte pentru o zi de surf.

Bucătăria Locala

Gustul Gran Canaria este o îmbinare delicioasă între tradițiile spaniole și influențele africane. Nu pleca fără a încerca:

 • Papas Arrugadas cu Mojo: Cartofi fierți în coajă cu un sos picant.
 • Gofio: O făină versatilă folosită în multe preparate, de la supe la deserturi.
 • Queso de Flor: Un brânză locală făcută din lapte de oaie sau capră. Recomandăm să savurați aceste delicatese în restaurantele locale pentru o experiență autentică.

Plajele Recomandate în Gran Canaria

 • Playa del Inglés: Perfectă pentru relaxare și activități nautice.
 • Playa de Güi Güí: Accesibilă doar pe jos sau cu barca, această plajă retrasă este un paradis liniștit.
 • Playa de Amadores: Cu nisip fin și ape calme, este ideală pentru familiile cu copii.

Perioada Ideală de Vizitare

Deși Gran Canaria se mândrește cu un climat blând tot anul, perioadele optime pentru vizitare sunt primăvara și toamna, când temperaturile sunt agreabile și mulțimile sunt mai puțin numeroase. Totuși, dacă doriți să experimentați carnavalul local, planificați-vă vizita în februarie.

În concluzie, Gran Canaria este mai mult decât o simplă destinație de vacanță. Este o aventură plină de descoperiri, de la plajele sale aurii la bucatele sale delicioase. Cu ofertele noastre all-inclusive, singurul lucru de care trebuie să vă preocupați este să vă bucurați de fiecare moment al sejurului dvs.!