Oferte Sejur Evia

Evia - Comoara neștiută a Greciei

A doua cea mai mare insulă a Greciei, Evia, se desfășoară ca o punte între tradiție și modernitate. Așezată în Marea Egee, aproape de coasta estică a Greciei continentale, Evia se mândrește cu un peisaj variat: de la munți înalți și păduri dese la plaje nesfârșite cu nisip fin și ape turcoaz. Orașele cu charme vechi, precum Chalcis și Edipsos, atrag vizitatorii cu istoria lor bogată și cu băile terapeutice. Râurile și lacurile sale sunt adesea înconjurate de mlaștini cu ecosisteme complexe, adăpostind multe specii rare de păsări. Orașele sale de coastă oferă o combinație îmbătătoare de bucătărie grecească tradițională, istorie antică și vederi pitorești ale mării. Nealterată în mare măsură de turismul în masă, Evia păstrează autenticitatea și ospitalitatea grecească în cea mai pură formă a sa.

Îți dorești un sejur în Evia? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Evia?

Situată în strânsa vecinătate a coastelor Greciei continentale, insula Evia se mândrește cu o istorie vastă, peisaje magnifice și o bucătărie care îmbie papilele gustative. Acest sejur turistic oferă nu doar transportul și cazarea, ci și o experiență culturală și recreativă completă.

Istoria fascinantă a Eviei

Evia, a doua cea mai mare insulă a Greciei, este un spațiu în care trecutul întâlnește prezentul. De-a lungul secolelor, Evia a fost influențată de diverse civilizații, fiecare lăsând în urmă moșteniri culturale de valoare. Resturile arheologice găsite aici mărturisesc o prezență umană din perioada neolitică. De-a lungul timpului, orașe precum Chalkida și Eretria au jucat un rol major în dezvoltarea comercială și culturală a regiunii.

Atracții de top pe care să nu le ratezi într-un sejur în Evia

 • Podul Vechi din Chalkida – Un simbol al orașului, podul se rotește pentru a permite trecerea ambarcațiunilor, un spectacol în sine.

 • Templul Artemisului de la Amarynthos - Descoperit recent, este un exemplu clasic al arhitecturii grecești.

 • Canionul Agali – O minune naturală, ideal pentru drumeții și admiratul peisajelor stâncoase.

Activități pe care le poți face într-un sejur în Evia 

 • Explorare la pas: Cu numeroasele sale sate tradiționale, Evia este locul ideal pentru drumeții. Parcurgeți traseele montane și descoperiți cascade ascunse și peisaje de basm.

 • Călărie: Plimbările cu calul pe plajele liniștite sau prin pădurile dese reprezintă o altă modalitate de a explora frumusețea insulei.

 • Plonjare: Apa cristalină oferă vizibilitate excelentă pentru cei interesați să descopere lumea subacvatică.

Bucătăria Eviei: o incursiune în delicii

Bucătăria locală se remarcă printr-o combinație de arome mediteraneene, cu ingrediente proaspete și preparate tradiționale. Nu ratați ocazia de a încerca:

 • Stifado – Tocăniță de carne cu ceapă și mirodenii.
 • Spanakopita – Plăcintă cu spanac și brânză.
 • Lukumades – Gogosi grecești, servite cu miere și nuci.

Plajele recomandate

Evia se mândrește cu o serie de plaje pitorești. Printre cele mai populare sunt:

 • Plaja Agia Anna – Cu nisip auriu și ape albastre.
 • Plaja Limnionas – O oază liniștită, ideală pentru snorkeling.
 • Plaja Hiliadou – Populară printre iubitorii de sporturi nautice.

Când să vizitezi Evia?

Deși Evia este frumoasă tot timpul anului, perioada ideală pentru a o vizita este din mai până în septembrie, când temperaturile sunt calde, dar suportabile, iar marea este perfectă pentru înot.

În concluzie, Evia este o destinație care oferă o combinație perfectă de istorie, aventură și relaxare. Cu pachetul nostru de sejur, veți avea șansa să vă bucurați de tot ce are mai bun de oferit această insulă magică.