Oferte Sejur Corfu

Corfu - inslula constrastelor

Corfu, cunoscută și sub denumirea de Kerkyra în greacă, este una dintre cele mai nordice insule din Marea Ionică. Acest colț de paradis grecesc este faimos pentru apele sale albastre cristaline, plaje cu nisip fin și vegetație luxuriantă, având numeroși măslini și chiparoși ce se înalță spre cer. Arhitectura insulei reflectă un amestec unic de influențe venețiene, franceze și britanice, având clădiri vechi cu ferestre arcuite și străzi înguste. Corfu este, de asemenea, bogată în istorie, având numeroase fortărețe, biserici și muzee. Pe lângă peisajele pitorești, insula oferă o gamă largă de activități, de la scufundări în recifele submarine până la plimbări cu calul prin dealuri. Cu o atmosferă relaxată și ospitalitatea inconfundabilă a locuitorilor săi, Corfu rămâne o destinație de vacanță ideală pentru mulți turiști.

Îți dorești un sejur în Corfu? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Corfu?

Corfu, una dintre cele mai pitorești insule grecești, este o perlă a Mării Ionice, plină de istorie, frumusețe și oportunități de explorare. Optând pentru un sejur complet, care include biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi, veți fi eliberați de griji și vă veți putea bucura în voie de tot ceea ce vă oferă această destinație.

Istoria fascinantă a Corfu

Așezată strategic în Marea Ionică, Corfu a fost dorită de multe imperii de-a lungul istoriei, ceea ce a contribuit la formarea unui amestec cultural remarcabil. Insula a fost sub stăpânire venețiană timp de aproape patru secole, ceea ce se reflectă în arhitectura sa impresionantă. Fortăreața Vechi și Fortăreața Nouă sunt mărturii ale trecutului său luptător, oferind vizitatorilor vederi panoramice asupra insulei și a mării.

Atracțiile de neratat într-un sejur în Corfu

  • Palatul Achilleion: Construit pentru împărăteasa Elisabeth a Austriei, cunoscută sub numele de Sisi, acest palat este un omagiu adus eroului grec Ahile. Grădinile luxuriante și statuile impresionante fac din acest loc un must-see.

  • Canal D'Amour: O creație naturală stâncoasă unde, conform legendei, cuplurile care înoată împreună rămân împreună pentru totdeauna.

  • Corfu Town: Capitala insulei cu influențe venețiene, britanice și franceze, cu străduțe înguste, taverne tradiționale și o atmosferă autentică.

Activități pe care să le faceți într-un sejur în Corfu

  • Explorări marine: Mulți turiști aleg să facă scufundări sau snorkeling, având ocazia de a explora frumusețile subacvatice ale Mării Ionice.

  • Excursii cu barca: Există numeroase tururi care vă duc la golfurile ascunse și la insulele învecinate.

  • Trekking în Munții Pantokrator: Pentru cei care iubesc natura, acești munți oferă rute de trekking cu vederi panoramice incredibile.

Bucătăria locală – O adevărată aventură pentru papilele gustative

Corfu oferă o bucătărie grecească tradițională cu o notă venețiană. Încercați "Pastitsada" (carne de vită sau pui în sos de roșii cu paste), sau "Sofrito" (vită în sos de vin alb, usturoi și pătrunjel). Nu ratați o porție de "Kumquat", fructul emblematic al insulei, fie sub formă de dulceață sau lichior.

Plajele recomandate

     🌴Paleokastritsa: Cunoscută pentru apele sale cristaline în nuanțe de turcoaz

     🌴Glyfada: O plajă cu nisip auriu, perfectă pentru relaxare și băi de soare

     🌴Agios Gordios: O combinație armonioasă de munte și mare, ideală pentru plimbări romantice la apus.

Cel mai bun moment pentru vizită

Perioada ideală pentru a vizita Corfu este primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie), când vremea este plăcută, peisajele sunt înflorite și plajele nu sunt aglomerate.

În concluzie, Corfu este o destinație care îmbină perfect cultura cu natura, oferind experiențe memorabile pentru orice tip de turist. Alegeți un sejur complet pentru o vacanță fără griji în această perlă a Greciei.