25px

Capul Verde: Arhipelagul Muzicii și Vântului

Nestemată ascunsă în inima Oceanului Atlantic, Capul Verde este un arhipelag compus din zece insule vulcanice, fiecare având o personalitate distinctă și un peisaj unic. Într-un decor de dune aurii, munți stâncoși și ape turcoaz, cultura creolă a locului înflorește, fiind profund influențată de amestecul de moșteniri africane și europene. Morna, gen muzical autohton, se aude adesea pe străzile insulelor, împletindu-se cu briza sărată a mării. Orașele pitorești precum Praia și Mindelo mărturisesc despre trecutul colonial și vibrează în ritmul vieții contemporane. Cu o biodiversitate remarcabilă, o istorie bogată și oameni ospitalieri, Capul Verde este o destinație care fascinează și încântă fiecare vizitator.

Îți dorești un sejur în Capul Verde? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Capul Verde?

În inima Oceanului Atlantic, la circa 570 de kilometri de coasta Africii de Vest, se află Capul Verde, un arhipelag format din 10 insule vulcanice, care se mândrește cu o moștenire culturală bogată, peisaje de neuitat și plaje exotice. Dacă sunteți în căutarea unei destinații unice pentru următoarea dumneavoastră vacanță, iată ce trebuie să știți.

Istoria Destinației

Despre Capul Verde, se poate spune că este un amestec vibrant de culturi africane și europene, în mare parte datorită colonizării portugheze din secolul al XV-lea. Așezarea inițială pe insula Santiago a avut loc în 1462, iar arhipelagul a devenit rapid un centru important pentru comerțul cu sclavi. Independența față de Portugalia a fost obținută în 1975, iar de atunci Capul Verde și-a consolidat reputația ca destinație turistică în creștere.

Atracții pe care să le vezi într-un sejur în Capul Verde

 • Cidade Velha: Acest oraș istoric, situat pe insula Santiago, a fost primul oraș european fondat în tropice. Aici, veți găsi fortul Real de São Felipe și strada Bananas, unde puteți simți vibrațiile secolelor trecute.
 • Vulcanul Pico do Fogo: Cel mai înalt punct al arhipelagului, acest vulcan activ se află pe insula Fogo și este un loc popular pentru drumeții.
 • Salinas de Pedra de Lume: Aceste sărăturițe pitorești sunt situate într-un crater vulcanic pe insula Sal și oferă o priveliște spectaculoasă.

Activități pentru Turisti

 1. Plimbări cu barca: Navigați apele cristaline și observați delfinii sau balenele în habitatul lor natural.
 2. Scufundări și snorkeling: Descoperiți viața subacvatică vibrantă din jurul insulelor.
 3. Trekking: Explorați traseele pitorești, cum ar fi cele de pe insula Santo Antão.
 4. Festivalele locale: Luați parte la carnavalul din Mindelo sau la Festivalul Muzical din Baía das Gatas.

Bucătăria Locală

Capul Verde oferă o bucatarie cu influențe africane și portugheze. Câteva preparate recomandate sunt:

 • Cachupa: O tocăniță sățioasă făcută din porumb, fasole și carne sau pește.
 • Bife de atum: Un steak de ton proaspăt, de obicei servit cu sos de maracuja (fructul pasiunii).
 • Grogue: O băutură alcoolică locală, similară cu romul, făcută din trestie de zahăr. Pentru cei cu un gust pentru dulciuri, nu ratați „Doce de papaya” - o dulceață de papaya cu vanilie.

Plaje Recomandate în Capul Verde

 • Praia de Santa Maria: O plajă lungă și nisipoasă de pe insula Sal, perfectă pentru relaxare sau sporturi nautice.
 • Praia de Chaves: Pe insula Boa Vista, această plajă impresionează cu dunele sale de nisip.
 • Ponta Preta: O plajă cunoscută pentru valurile sale mari, fiind ideală pentru surferi.

Perioada Optimă de Vizitare

Datorită climei sale tropicale, Capul Verde este o destinație de vacanță pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, pentru a evita sezonul ploios și uragane, cea mai bună perioadă pentru a vizita arhipelagul este între noiembrie și iunie, când vremea este caldă și uscată.

În concluzie, Capul Verde este o destinație plină de surprize și frumuseți naturale. Cu pachetele noastre complete de sejur, care includ zbor, cazare și transfer, descoperirea acestei perle atlantice nu a fost niciodată mai ușoară! Rezervați acum și bucurați-vă de vacanța visurilor dumneavoastră!