25px

Bora Bora - relaxare și liniște

Situată în arhipelagul Societății din Polinezia Franceză, Bora Bora este adesea descrisă ca "perla" Oceanului Pacific datorită frumuseții sale inegalabile. Insula este cunoscută pentru laguna sa turcoaz strălucitoare, protejată de un recif de corali și împodobită cu insulițe minuscule, numite motu. În centrul acestei lumi acvatice se înalță muntele Otemanu, un vârf vulcanic ce veghează asupra insulei. Bungalourile pe apă sunt emblematice pentru Bora Bora, oferind vizitatorilor o experiență de cazare de neegalat, cu vederi panoramice asupra oceanului și acces direct la apele limpezi. Sub suprafața apei, scufundările și snorkelingul dezvăluie o lume marină vibrantă, plină de corali colorați, manta rays, rechini și o multitudine de pești tropicali.

Îți dorești un sejur în Bora Bora? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Bora Bora?

Bora Bora este adesea numită "perla Pacificului", fiind un adevărat paradis tropical, cu ape turcoaz cristaline, plaje cu nisip fin și o vegetație luxuriantă. Dacă visai să explorezi această insulă idilică, îți prezentăm aici oferte de turism de tip sejur care includ biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi.

Istoria Bora Bora

Înainte de a te cufunda în splendoarea naturală a insulei, este fascinant să cunoști puțin din istoria sa. Bora Bora a fost descoperită inițial de exploratorii europeni în secolul al XVIII-lea, dar are o istorie mult mai veche. Polinezienii au ajuns pe aceste meleaguri cu secole înaintea europenilor, dezvoltând o cultură bogată și tradiții autentice. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, insula a servit ca bază militară pentru SUA, fapt ce a adus infrastructură și dezvoltare.

Atracții turistice din Bora Bora

  • Muntele Otemanu: Este cel mai înalt punct din Bora Bora și un loc perfect pentru drumeții. Peisajele oferite de la înălțime sunt cu adevărat impresionante.

  • Laguna Bora Bora: E considerată una dintre cele mai frumoase lagune din lume, fiind locul ideal pentru snorkeling și scuba diving.

Activități turistice pe care să le faci într-un sejur în Bora Bora 

  1. Plonjare și snorkeling: Având una dintre cele mai clare ape din lume, Bora Bora este paradisul iubitorilor de snorkeling și scuba diving.
  2. Excursii cu barca cu fund de sticlă: Este o modalitate excelentă de a explora frumusețea submarină fără a te uda.
  3. Safari pe insulă: Explorează flora și fauna unică a insulei printr-un safari organizat.

Bucătăria locală din Bora Bora

Când vizitezi Bora Bora, e esențial să încerci delicatesele locale. Peștele crud marinat în suc de lime și lapte de cocos, cunoscut sub numele de "Poisson Cru", este un must-try. De asemenea, nu uita să deguști fructe exotice precum papaya sau ananasul local, diferit de cel obișnuit.

Plaje recomandate în Bora Bora

  • Plaja Matira: Este cea mai faimoasă plajă din Bora Bora, fiind apreciată pentru nisipul său alb și fin.
  • Plaja Motu Tapu: Este o insulă mică la o scurtă distanță de Bora Bora, oferind o escapadă romantică și liniștită.

Perioada optimă pentru o vizită în Bora Bora 

Desi Bora Bora este o destinație minunată tot anul, cele mai recomandate luni pentru vizită sunt aprilie-mai și octombrie-noiembrie, când temperaturile sunt plăcute, iar riscul de ploaie scade.

În încheiere, Bora Bora este cu adevărat o destinație de vis, oferind vizitatorilor o combinație de peisaje spectaculoase, activități diverse și o cultură bogată. Cu ofertele noastre de sejur, poți descoperi toate acestea fără griji, bucurându-te de o experiență completă și autentică.