25px

Benidorm - orașul Luminilor de pe Costa Blanca

Benidorm, situat pe Costa Blanca a Spaniei, este o combinație vibrantă de plaje cu nisip fin, viață nocturnă efervescentă și zgârie-nori impresionanți. Orașul, odată un mic sat de pescari, s-a transformat într-unul dintre cele mai populare destinații turistice ale Mediteranei. Plajele sale, cum ar fi Playa de Levante și Playa de Poniente, sunt perfecte pentru relaxare și sporturi nautice, atrăgând anual mii de vizitatori. Benidorm nu se rezumă doar la soare și mare; aici se găsesc și parcuri tematice, precum Terra Mítica, și zone naturale de o frumusețe rară, ca Serra Gelada. Pe măsură ce se lasă seara, străzile se animă, cu baruri, cluburi și restaurante care oferă delicii culinare și divertisment până în zori. Cu o atmosferă inconfundabilă și un farmec propriu, Benidorm îmbină tradiționalul cu modernul într-un mod unic.

Îți dorești un sejur în Benidorm? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Cum îți poți petrece un sejur în Benidorm?

Te-ai gândit vreodată să vizitezi Benidorm? Acest oraș spaniol, situat pe Costa Blanca, te așteaptă cu brațele deschise să-ți ofere o experiență turistică de neuitat. Iată tot ce trebuie să știi înainte de a rezerva ofertele noastre, care includ biletul de avion, cazarea și transferul de la aeroport la hotel și înapoi.

O scurtă incursiune în istoria Benidormului

Benidorm, inițial un mic sat de pescari, a fost înființat de romani sub numele "Beníl-Dorm". Orașul a crescut în popularitate în anii '60, transformându-se într-o destinație turistică principală din Europa. Poți observa acest mix interesant dintre vechi și nou în arhitectura sa, unde clădiri moderne înalte se juxtapun cu clădiri tradiționale spaniole.

Atracții pe care să nu le ratezi într-un sejur în Benidorm

  • Parc Natural Serra Gelada: Un parc natural impresionant care oferă vederi panoramice asupra coastei. Este ideal pentru drumeții și observarea faunei sălbatice.

  • Balcón del Mediterráneo: Este cel mai înalt punct al orașului și oferă vederi spectaculoase ale Mării Mediterane și a plajelor adiacente.

  • Iglesia de San Jaime y Santa Ana: O biserică în stil baroc, cunoscută pentru domul său albastru și panorama impresionantă asupra orașului.

Activități unice pe care să le faci într-un sejur în Benidorm

  • Watersports: Datorită locației sale de coastă, Benidorm este ideal pentru sporturi nautice precum windsurfing, jet-ski sau parasailing.

  • Shopping: Există numeroase zone comerciale, precum "Avenida del Mediterráneo", unde poți găsi atât magazine locale, cât și branduri internaționale.

  • Viața de noapte: Benidorm este renumit pentru viața sa vibrantă de noapte, cu numeroase baruri, cluburi și spectacole live.

Bucătăria locală

Bucătăria spaniolă este bogată și variată, iar Benidorm nu face excepție. Încearcă specialitățile locale cum ar fi:

  • Tapas: Micuțe porții de mâncare, perfecte pentru a fi împărtășite.

  • Paella Valenciana: Un fel de mâncare cu orez, carne și legume, aromat cu șofran.

  • Turron: Un desert tradițional din migdale și miere.

Recomandăm să vizitezi tavernele locale pentru a degusta aceste delicii într-un mediu autentic.

Plajele recomandate

Benidorm este renumit pentru plajele sale însorite. Plaja Levante este cea mai populară, oferind o varietate de activități acvatice. Plaja Poniente, ceva mai liniștită, este ideală pentru familiile cu copii. Pentru cei în căutare de intimitate, Cala del Tio Ximo este o mică cală retrasă, perfectă pentru relaxare.

Cea mai bună perioadă pentru vizitare

Deși Benidorm este o destinație atrăgătoare tot timpul anului, perioada dintre aprilie și iunie, precum și septembrie și octombrie, este ideală. Aceste luni oferă temperaturi plăcute și mai puține mulțimi.

În concluzie, Benidorm este o destinație care oferă o combinație ideală de cultură, distracție și relaxare. Rezervă acum oferta noastră și descoperă toate comorile pe care acest oraș le are de oferit!