De la
 
416
de persoană

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Hoteluri recomandate

Antalya - bijuteria coastei turcoaz din Turcia

Antalya este o destinație turistică vibrantă situată pe coasta de sud-vest a Turciei, supranumită și „Coasta Turcoaz”. Este cunoscută pentru plajele sale pitorești, apele cristaline ale Mării Mediteraneene și climatul său temperat. Orașul vechi, Kaleiçi, este o zonă plină de istorie, cu străzi înguste pietruite, case tradiționale otomane și fortăreața impresionantă Hidirlik. Antalya găzduiește multe situri arheologice și muzee, printre care și cea mai bine conservată arenă romană, Aspendos. De asemenea, orașul oferă o gamă variată de experiențe gastronomice, cu o bucătărie locală delicioasă bazată pe fructe de mare și meze turcești. În imediata apropiere a orașului se găsesc cascadele Duden și parcul național Koprulu Canyon, ce oferă oportunități excelente pentru drumeții și activități în aer liber.

Principalele atracții turistice din Antalya

<b>Muzeul National de Arheologie Antalya</b>
Muzeul National de Arheologie Antalya

Zona este cunoscută pentru cascadele sale uluitoare care curg direct în Marea Mediterană. Pădurea luxuriantă înconjoară cascada, oferind vizitatorilor o senzație de pace și calm. Peșterile din spatele cascadei pot fi, de asemenea, explorate, permitând turistilor să se bucure de un spectacol natural uluitor. Este o destinație ideală pentru cei care iubesc natura și caută un refugiu linistit de la agitația orașului.

<b>Kaleiçi</b>
Kaleiçi

Kaleiçi, centrul istoric al Antalyei, este o adevărată perlă. Cu străduțele sale înguste, pavate cu piatră, casele tradiționale albe cu acoperișuri de țiglă roșie și abundent de flori, Kaleiçi oferă o ambianță pitorească și liniștită. Vizitatorii pot explora numeroase magazine de suveniruri, cafenele tradiționale și restaurante cu specific local. Zidurile impresionante ale orașului și Yivli Minare, un minaret istoric, domină peisajul!

<b>Muzeul National de Arheologie Antalya</b>
Muzeul National de Arheologie Antalya

Muzeul Antalya este o atracție turistică esențială pentru iubitorii de istorie și cultură. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte din perioada romană și grecă, oferind o imagine detaliată a trecutului vibrant al regiunii. Săli de expoziție sunt dedicate diferitelor epoci și civilizații, cu exponate precum mozaicuri complexe, statui impresionante și obiecte funerare.

Activătăți pentru cupluri și pentru familii

Parcul MiniCity este o reprezentare în miniatură a principalelor atracții din Turcia, ideală pentru familiile cu copii, iar o călătorie cu telecabina Tünektepe vă duce la vârful Tünektepe de unde puteți admira o priveliște panoramică asupra orașului și mării. Parcul de aventură Kemer este un parc tematic în aer liber unde copiii și adulții pot face echitație, cățărări sau plimbări cu tiroliana.

Puteți începe vizita voastră în Antalya cu o croazieră romantică pe mare Mediteranei cu ocazia căreia puteți să admirați peisajul sublim și apusul de soare. Experimentați o baie turcească tradițională, numită și Hammam pentru că aceasta este o modalitate excelentă de relaxare și o experiență culturală autentică. De asemenea puteți încerca o cină relaxantă la unul din numeroasele restaurante din Antalya ce oferă vederi superbe spre mare!

Tips&Tricks

Explorează istoria orașului

Explorează istoria orașului

Antalya este o țară bogată în istorie. Nu rata Orașul Vechi (Kaleiçi) cu străduțele sale pietruite și casele vechi, și Hadrian’s Gate, poarta romană construită în onoarea împăratului Hadrian.
Relaxează-te pe plajă

Relaxează-te pe plajă

Konyaaltı și Lara sunt cele mai populare plaje din Antalya. Însă, dacă dorești ceva mai retras, există multe alte plaje în împrejurimi.
Savurează mâncarea locală

Savurează mâncarea locală

Încearcă specialitățile locale precum kebabul, meze (o selecție de aperitive) și baklava. De asemenea, răcoritorul ayran este o băutură traditională pe care ar trebui să o încerci.
Vizitează piața locală

Vizitează piața locală

Dacă dorești să faci cumpărături, vizitează piețele locale unde poți cumpăra produse tradiționale, cum ar fi covoare, ceramică și mirodenii.

Tururi ghidate în Antalya

Hidden slide
Turul Orașului Antalya și Cascada Düden
Aceasta este o ocazie perfectă pentru a descoperi principalele atracții ale orașului Antalya. Turul include vizite la principalele monumente, cum ar fi Poarta lui Hadrian și Turnul Ceasului , precum și o oprire la Cascada Düden, unde apa se varsă direct în Marea Mediterană.
Hidden slide
Turul Zonelor Arheologice: Aspendos, Perge și Side
Veți vizita Aspendos, cunoscut pentru teatrul său antic bine conservat; Perge, o veche cetate grecească; și Side, o altă veche cetate grecească situată direct pe coastă. Fiecare dintre aceste situri oferă o privire asupra istoriei bogate a regiunii.
Hidden slide
Croazieră pe Golful Antalya și Insulele din jur
O croazieră pe mare este o modalitate excelentă de a vedea coasta frumoasă a Antalyei și insulele sale. Multe dintre aceste tururi oferă șanse de înot, snorkeling și, uneori, mese la bord. Pe lângă frumusețile naturale ale regiunii, vei putea, de asemenea, să admiri numeroasele ruine antice care se află de-a lungul coastei.

Care este perioada perfectă pentru a vizita Antalya?

Primăvara: Temperaturile sunt moderate, iar natura este înfloritoare. Acesta este un moment ideal pentru a explora orașul și siturile arheologice din jur fără a fi prea cald. Este de asemenea mai puțin aglomerat comparativ cu lunile de vârf ale sezonului estival.

Toamna: La fel ca primăvara, toamna oferă temperaturi plăcute și evită mulțimile mari din sezonul de vârf. Marele este încă cald, așa că puteți profita de plajă și activități acvatice.

Vara: Aceasta este perioada de vârf pentru turism în Antalya. Vremea este caldă, și de multe ori foarte fierbinte, ceea ce face ca activitățile la plajă să fie populare. Dacă doriți să vă bucurați de soare și mare și nu vă deranjează aglomerația, aceasta este o perioadă bună pentru a vizita. Dar fiți pregătiți pentru temperaturi care pot depăși 30°C și chiar 35°C.