Oferte Sejur Alanya De la 416 € de persoană

 
De la
 
416
de persoană

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Alanya: O simfonie a nisipului, mării și istoriei

Alanya, strălucind pe coastele Mediteranei, este o perlă ascunsă pe Riviera Turcească, situată în inima provinciei Antalya. Această destinație de vacanță atrage anual mii de turiști, fiind magnetizată nu doar de plajele sale aurii, ci și de apa cristalină care se varsă în nuanțe de turcoaz și azur. La o privire mai atentă, nu doar frumusețea naturală a locului impresionează. Munții care veghează orașul sunt acoperiți de păduri verzi și oferă un contrast captivant cu marea sclipitoare. Acest decor montan nu este doar o sursă de splendoare scenică, dar și o invitație pentru amatorii de drumeții și aventuri.

Principalele atracții turistice din Alanya

Castelul Alanya
Castelul Alanya

Aflat pe o stâncă înaltă deasupra mării, acest castel din secolul al XIII-lea oferă o priveliște panoramică asupra orașului și a coastelor. Zidurile fortificației se întind pe mai mult de 6 kilometri, iar în interior se pot vizita turnuri, biserici și o citadelă.

Peștera Damlataș
Peștera Damlataș

Descoperită în anii 1940, această peșteră impresionează prin stalactite și stalagmite formate de-a lungul a mii de ani. Se spune că aerul din peșteră are proprietăți terapeutice, fiind benefic pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii.

Plaja Kleopatra
Plaja Kleopatra

Una dintre cele mai populare plaje din Alanya, este faimoasă pentru nisipul său fin și apele cristaline. Se spune că regina Cleopatra a înotat aici în timpul vizitelor sale.

Activătăți pentru cupluri și pentru familii

Alanya este ideală pentru escapade romantice. Cuplurile se pot bucura de apusuri pitorești pe plajele sale, pot face plimbări nocturne de-a lungul promenadei sau pot savura preparate tradiționale turcești în restaurantele locale. În plus, o croazieră la apus pe Marea Mediterană este o experiență de neuitat pentru cei îndrăgostiți.

Familiile pot profita de parcurile acvatice și de aventură din apropierea Alanyei. Vizitarea bazarurilor locale poate fi o experiență educativă și distractivă pentru copii, unde pot învăța despre cultura și obiceiurile locale. De asemenea, o călătorie cu telecabina până la punctul panoramic din oraș oferă vederi spectaculoase și este o activitate plăcută pentru toate vârstele.

 

Tips&Tricks

Evită taxiurile

Evită taxiurile

Taxiurile de la aeroport pot fi uneori mai scumpe. În schimb, poți rezerva un transfer de aeroport sau folosi transportul public.
Fii pregătit pentru soare

Fii pregătit pentru soare

Alanya se bucură de mult soare, așa că nu uita de protecția solară, pălărie și sticlă de apă pentru a te hidrata.
Mergi pe coastă

Mergi pe coastă

Alanya are o serie de plaje minunate în afara centrului orașului. Nu ezita să explorezi aceste locuri mai puțin aglomerate pentru o zi liniștită la mare.
Încercați bucatele locale

Încercați bucatele locale

Alanya are o bucătărie delicioasă. Încearcă kebaburile, mezele și deserturile tradiționale pentru a te bucura de adevărata savoare a Turciei.

Tururi ghidate în Alanya

Hidden slide
Turul istoric al Alanyei
Alanya, un oraș situat pe coasta sudică a Turciei, este înzestrat cu o bogată moștenire istorică, cu vestigii ce se întind din antichitate până în epoca medievală. Participând la turul istoric al Alanyei, vizitatorii au oportunitatea de a călători în timp, explorând siturile antice, precum temple, teatre și băi romane, și urcând pe potecile stâncoase ale fortărețelor medievale.
Hidden slide
Turul gastronomic
Turcia este cunoscută pentru diversitatea și savoarea bucătăriei sale, iar Alanya nu face excepție. Turul gastronomic este o aventură culinară care permite vizitatorilor să descopere aromele, texturile și secretele bucătăriei turcești locale. Sub îndrumarea unui ghid local, turiștii vor vizita piețe tradiționale, unde pot degusta și achiziționa ingrediente proaspete și autentice.
Hidden slide
Croaziere pe Marea Mediterană
Marea Mediterană, cu apele sale cristaline și peisajele sale captivante, oferă o experiență inegalabilă. Multe companii din Alanya organizează croaziere, oferind o varietate de activități și opțiuni pentru vizitatori. Pe lângă relaxarea pe puntea vasului și contemplarea peisajului marin, turiștii pot face snorkeling, explorând astfel frumusețea subacvatică a regiunii.

Care este perioada perfectă pentru a vizita Alanya?

Cea mai bună perioadă de vizitare, pe anotimpuri:

Primăvară (martie-mai): Temperaturi moderate și vegetație luxuriantă înflorind. O perioadă ideală pentru tururile pietonale și croaziere.

Vară (iunie-august): Cele mai calde luni, potrivite pentru plajă și sporturi nautice. Însă, poate fi aglomerat.

Toamnă (septembrie-noiembrie): Temperaturi mai blânde și o perioadă bună pentru explorare, mai ales că este mai puțin aglomerat față de vară.

Iarnă (decembrie-februarie): Cu toate că este mai răcoros, este un moment potrivit pentru cei care doresc să evite mulțimile și să exploreze orașul într-un ritm mai liniștit.