Packages title Packages subtitle
Alege un City Break în Viena Și savurează cel mai gustos schnitzel
Alege un City Break în Viena și savurează cel mai gustos schnitzel
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

Viena - Valsul Imperial

Viena, capitala Austriei, este un simbol al eleganței și rafinamentului european. Cu alei mărginite de palate baroce și cafenele istorice, orașul respiră o atmosferă regală, evocând vremurile Imperiului Austro-Ungar. Muzica clasică se simte acasă aici, cu opere și concerte ce populează sălile magnifice, precum cele ale Operei de Stat din Viena. De la Hofburg la Schönbrunn, Viena invită vizitatorii să danseze în ritmul său istoric, oferind o experiență culturală profundă și încântătoare.

Îți dorești un city break în Viena? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Aventuri în Capitala Austriei - City Break în Viena

Oraș cu un aer regal, Viena este cunoscută pentru istoria sa imperială, muzica clasică și eleganța sa arhitecturală. De la palate somptuoase la cafenele tradiționale, Viena oferă o experiență culturală și senzorială deosebită. Să ne lăsăm purtați pe aleile sale istorice și să descoperim ce face din Viena o destinație de top pentru un city break!

Istoria Vienei

Cu o istorie care datează din epoca romană, Viena a avut mereu un rol proeminent în Europa. Orașul a cunoscut o dezvoltare semnificativă ca capitală a Sfântului Imperiu Roman și mai târziu a Imperiului Austro-Ungar. În secolele 18 și 19, sub domnia familiei Habsburg, Viena a devenit un centru major pentru artele, științele și muzica, găzduind compozitori celebri precum Mozart, Beethoven și Schubert.

Atracții Principale de vizitat într-un citybreak în Viena

 • Palatul Schönbrunn: Fosta reședință de vară a împăraților Habsburg, cu grădini impresionante și camere opulente.
 • Catedrala Sf. Ștefan: Un simbol iconic al orașului, această catedrală gotică oferă vederi panoramice ale Vienei de pe turnul său.
 • Belvedere: Un complex palatial care găzduiește o colecție impresionantă de artă, inclusiv celebra operă „Sărutul” de Gustav Klimt.
 • Hofburg: Palatul imperial care servește acum drept reședință oficială și birou al Președintelui Austriei.

Activități pe care să le faci într-un city break în Viena

 • Concerte de Muzică Clasică: Asistați la un concert live într-o locație istorică, cum ar fi Opera de Stat din Viena sau Musikverein.
 • Croaziere pe Dunăre: Bucurați-vă de priveliștile orașului în timp ce navigați pe cel mai mare fluviu al Europei.
 • Turul Cafenelelor: Vizitați câteva dintre cele mai celebre cafenele vieneze, cum ar fi Cafe Central sau Cafe Sacher, pentru a savura atmosfera locală.
 • Călătorie cu Roata Mare de la Prater: Admirați Viena de la înălțime, de pe această roată istorică.

Bucătăria Locală

Bucătăria vieneză este o combinație de influențe germane, ungare și boemiene, cu preparate tradiționale care satisfac chiar și cele mai exigente gusturi.

 • Wiener Schnitzel: O șnițel de vițel prăjită, crocantă și aurie, servită tradițional cu cartofi și o felie de lămâie.
 • Sachertorte: Un tort de ciocolată bogat, cu un strat subțire de marmeladă de caise și glazură lucioasă de ciocolată.
 • Gulasch: O tocăniță condimentată, de obicei preparată cu carne de vită și servită cu knödel (găluști).
 • Apfelstrudel: Un desert de mere îndulcit și condimentat, înfășurat într-o foaie subțire de aluat și copt până devine crocant.

Cea Mai Bună Perioadă pentru a Vizita Viena

Viena este magică în orice anotimp, dar primăvara (aprilie-iunie) și toamna (septembrie-octombrie) sunt adesea considerate ideale datorită vremii agreabile și a mulțimilor reduse. Iarna aduce piețe de Crăciun luminoase și atmosferă festivă, în timp ce vara, deși poate fi destul de caldă, este perfectă pentru concerte în aer liber și festivaluri.

Concluzie

Viena este o fuziune de tradiție și modernitate, unde străzile istorice se întâlnesc cu inovația contemporană. Fie că sunteți pasiona