Packages title Packages subtitle
Rezervă un City Break în Roma Vezi ofertele disponibile
Alege un City Break în Roma și bucură-te de autenticitatea italienească
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

Roma - orașul eternității

Roma, capitala Italiei, este un amestec impresionant de istorie, cultură și artă, poziționându-se ca unul dintre cele mai iconice orașe din lume. Străbătută de râul Tibru, această metropolă a fost centrul Imperiului Roman și leagănul civilizației occidentale, găzduind monumente legendare precum Colosseumul și Vaticanul. Străzile Romei sunt un veritabil muzeu în aer liber, unde fiecare colț, piață și ruina povestește mii de ani de istorie, atrăgând anual milioane de vizitatori dornici să experimenteze magia "Orașului Etern".

Îți dorești un city break în Roma? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Aventuri în Capitala Italiei - City Break în Roma

Oraș antic cu o istorie care se întinde pe mai mult de două milenii, Roma este adesea descrisă ca fiind un muzeu în aer liber. Cu ruine antice, străzi pitorești, mâncare delicioasă și o atmosferă vibrantă, este un loc perfect pentru un city break. Haide să descoperim ce face din Roma o destinație atât de specială!

Istoria Romei

Roma, supranumită "Eternul Oraș", este leagănul civilizației occidentale. Legenda spune că a fost fondată în 753 î.Hr. de Romulus și Remus. De-a lungul secolelor, a fost centrul Imperiului Roman, care a dominat mare parte din lumea cunoscută. De la decaderea Imperiului Roman la ascensiunea sa ca centrul Bisericii Catolice, Roma a fost martorul unor evenimente istorice majore care au modelat lumea așa cum o cunoaștem astăzi.

Atracții Principale pentru un city break la Roma

 • Colosseum: Una dintre cele mai emblematice structuri din lume, Colosseumul a fost locul gladiatorialilor și altor spectacole în timpul Imperiului Roman.
 • Forul Roman: Acesta este inima politică și socială a vechiului Roma. Ruinele sunt martorii tăcuți ai grandorii sale trecute.
 • Pantheon: O capodoperă arhitectonică, cu o cupolă imensă și o ocluzie centrală, este unul dintre cele mai bine conservate monumente antice din oraș.
 • Vatican: Inclusiv Bazilica Sf. Petru și Muzeul Vaticanului, cu faimoasa Capelă Sixtină pictată de Michelangelo.

Activități recomandate într-un citybreak la Roma

 • Plimbări Ghidate: Participă la un tur ghidat pentru a afla secretele și poveștile ascunse din spatele monumentelor sale istorice.
 • Ateliere de Gătit: Înscrie-te la un curs de gătit pentru a învăța să prepari autentice delicii italiene.
 • Shopping în Via del Corso: Această stradă comercială oferă o gamă variată de magazine, de la branduri de lux la magazine locale tradiționale.
 • Vizitează Pietrele de vorbire: Aceste antice "jurnale publice" sunt inscripționate cu anunțuri și bârfe din vremurile romane.

Bucătăria Locală

Gastronomia romană este la fel de bogată ca istoria sa. Bazată pe ingrediente proaspete și sezoniere, mâncarea romană este rustică și sățioasă.

 • Pasta Carbonara: Realizată cu ou, pancetta, parmezan și piper negru.
 • Saltimbocca: Felii de vițel cu prosciutto și salvie, gătite în vin alb.
 • Supplì: Crochete de orez umplute cu mozzarella.
 • Gelato: Nu părăsi Roma fără să te bucuri de o cupă de gelato autentic!

Cea Mai Bună Perioadă Pentru a vizita Roma


Primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie) sunt considerate cele mai bune perioade pentru a vizita Roma. Vremea este plăcută și mai puțin toridă decât în mijlocul verii, iar mulțimile sunt, de asemenea, mai reduse. Cu toate acestea, chiar și iarna poate fi o perioadă magică, când orașul este mai liniștit și poți experimenta Roma într-un ritm mai relaxat.

Concluzie

Roma, cu străzile sale pline de istorie și atmosfera sa inconfundabilă, este un oraș care nu te va lăsa indiferent. Fie că ești un istoric pasionat, un gurmand în căutare de noi experiențe culinare sau pur și simplu un călător dornic să exploreze, Roma are ceva de oferit pentru fiecare. Așadar, împachetează-ți bagajele și pregătește-te să te pierzi în farmecul său etern!