25px
Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Alege un City Break în Praga Vizitează obiective turistice fantastice
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Praga - Perla Boemiei

Praga, cunoscută și sub denumirea de "Orașul celor O Mie de Turnuri", este o bijuterie arhitectonică în inima Europei Centrală. Labirintul său de străduțe pietruite te conduce spre piațete ascunse, poduri istorice și turnuri de observație, toate păzite de Castelul Praga, dominând de pe deal. Cu un trecut bogat ce își așterne umbra peste oraș în fiecare colț, de la Orașul Vechi până la Mala Strana, Praga este un vis gotic și baroc care prinde viață, oferind o călătorie magică în timp pentru fiecare vizitator.

Îți dorești un city break în Praga? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Aventuri în Capitala Cehiei - City Break în Praga

Cu străzi pavate, turnuri gotice și un istoric impresionant, Praga este cu adevărat un oraș de poveste. Situată pe ambele maluri ale râului Vltava, această perla central-europeană a captivat inimile călătorilor de secole, făcând din ea o destinație ideală pentru un city break.

Pe Aripile Timpului: Istoria Pragăi

Praga, capitala Cehiei, a fost un centru important al Imperiului Sfântului Roman, al Imperiului Habsburgic și, mai târziu, al Cehoslovaciei. Înființată în secolul al IX-lea, orașul a fost martor la numeroase răscoale, invazii și perioade de înflorire culturală. Cu un trecut marcat de figuri precum Carol al IV-lea și Franz Kafka, Praga își păstrează amprenta istorică în fiecare colț de stradă.

Atracții Emblematice într-un city break în Praga 

 • Castelul Praga: Datând din secolul al IX-lea, acest complex impresionant de clădiri găzduiește catedrala Sf. Vitus și oferă priveliști panoramice asupra orașului.
 • Podul Carol: Construit în 1357, acest pod pietonal este decorat cu 30 de statui baroce și conectează malurile râului Vltava.
 • Ceasul Astronomic: Un monument medieval fascinant, care își dă spectacolul în fiecare oră, atrăgând numeroși turiști în Piața Orașului Vechi.
 • Orașul Vechi și Piața Orașului Vechi: Cu clădiri istorice, străzi pavate și o atmosferă vibrantă, este inima Pragăi.

Activități Memorabile de realizat într-un citybreak în Praga

 • Plimbări cu barca pe Vltava: De la bărci mici la vase mai mari, aceste tururi oferă o perspectivă unică asupra orașului.
 • Tururi cu tematică Kafka: Urmăriți pașii marelui scriitor și descoperiți locurile care l-au inspirat.
 • Vizite la berării tradiționale: Cehia este cunoscută pentru berea sa, iar o vizită la o berărie locală este obligatorie pentru iubitorii acestei băuturi.
 • Tururi fantomă: Pentru cei care iubesc misterul, aceste tururi nocturne oferă povești și legende despre spiritul întunecat al Pragăi.

Bucătăria Cească: Delicii Locale

 • Gulaș Cehesc: Un fel principal delicios, preparat cu carne de vită, condimente și servit adesea cu knedlíky (găluști).
 • Svíčková: Un fel de mâncare tradițional cu carne de vită, servită într-un sos cremos de smântână și cu knedlíky.
 • Trdelník: Un desert popular, aluatul este înfășurat în jurul unui băț, copt și apoi tăvălit în zahăr și nucșoară.
 • Pivo (bere): Probabil cea mai populară băutură din Cehia, berea locală este considerată una dintre cele mai bune din lume.

Cel Mai Bun Moment pentru a Vizita Praga

Deși Praga este frumoasă tot timpul anului, primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie) sunt considerate cele mai bune perioade pentru a vizita orașul. Vremea este moderată, iar orașul este mai puțin aglomerat comparativ cu sezonul de vârf din vară. Iarna, deși este mai rece, orașul se transformă într-un peisaj de basm, cu piețe de Crăciun și iluminări festive.

Concluzie

Un oraș unde istoria se amestecă cu modernitatea, unde străzile pietruite te poartă prin secole de istorie, iar cafelele și pub-urile te invită să te relaxezi și să te bucuri de atmosferă - acesta este Praga. Indiferent dacă ești pasionat de istorie, cultură, artă sau pur și simplu dornic de aventură, un city break în Praga va fi cu siguranță o experiență inegalabilă.