25px
Packages title Packages subtitle
Alege un City Break în Milano și bucură-te de cumpărături de la branduri de celebre
Alege un City Break în Milano și bucură-te de cumpărături de la branduri de celebre
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

City break Milano

Milano, capitala modei și a designului, este un epicentru al eleganței și inovației în Italia. În timpul unui city break, vizitatorii sunt invitați să admire opera de artă "Cina cea de Taină" a lui Leonardo da Vinci, să exploreze catedrala grandioasă Duomo și să se plimbe prin Galleria Vittorio Emanuele II, unul dintre cele mai vechi centre comerciale din lume. Milano este și o poartă către lumea modei de lux, cu Quadrilatero della Moda găzduind magazine ale celor mai celebre branduri internaționale.

Iti doresti un city break la Milano?

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


City Break în Milano: Capitala Modei și a Artei

Împletind arta, moda și istoria într-o atmosferă urbană vibrantă, Milano se deschide către vizitatori ca o pagină de poveste, oferind o varietate impresionantă de experiențe. Orașul care a dat naștere marilor maeștri ai Renașterii și care astăzi domină scenele modei internaționale, Milano este alegerea perfectă pentru un city break de neuitat.

Istoria Vibrantă a Orașului Milano

Înființat de celții în secolul al IV-lea î.Hr. și cucerit de romani în secolul al III-lea î.Hr., Milano a fost inițial denumit Mediolanum, ceea ce înseamnă "terenul din mijloc". Orașul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în perioada Renașterii, având figuri legendare precum Leonardo da Vinci care și-au lăsat amprenta aici. Milano a devenit rapid un centru important pentru comerț și industrie, poziție pe care și-o păstrează și astăzi ca fiind capitala economică a Italiei.

Must-See în Milano

 • Catedrala Milano (Duomo di Milano): O capodoperă gotică, catedrala este una dintre cele mai mari din lume și oferă vederi panoramice impresionante asupra orașului din vârful său.
 • Ultima Cină a lui Leonardo da Vinci: Găzduită în mănăstirea Santa Maria delle Grazie, aceasta este una dintre cele mai celebre opere ale lui da Vinci.
 • Teatro alla Scala: Una dintre cele mai faimoase case de operă din lume, locul unde au avut premiera multe dintre operele celor mai mari compozitori.
 • Galleria Vittorio Emanuele II: O galerie comercială luxoasă și una dintre cele mai vechi zone de shopping acoperite din lume.

Activități de tip city break 

 • Shopping în Quadrilatero della Moda: Acesta este districtul modei din Milano, unde puteți găsi magazinele de lux ale marilor designeri.
 • Vizită la Castello Sforzesco: Odată reședința familiei Sforza, acum găzduiește numeroase muzee și colecții de artă.
 • Plimbare prin Parco Sempione: Un parc spațios, ideal pentru relaxare, aflat în spatele Castello Sforzesco.
 • Tur de arhitectură modernă: Milano, fiind și un oraș al modernismului, oferă o serie de clădiri și structuri contemporane fascinante.

Delicii Milaneze

 • Risotto alla Milanese: Un risotto cremos, aromatizat cu șofran.
 • Cotoletta alla Milanese: O bucată de carne de vită sau de porc panată și prăjită.
 • Panettone: O pâine dulce cu fructe uscate și coajă de citrice, specifică perioadei Crăciunului.
 • Aperitivo Milanese: Un ritual social, unde localnicii se bucură de un cocktail și gustări înainte de cină.

Cel Mai Bun Moment pentru a Vizita Milano

Primăvara (aprilie-iunie) și toamna (septembrie-octombrie) sunt perioadele ideale pentru a vizita Milano. Temperaturile sunt moderate, iar grădinile orașului înfloresc. Vară poate fi fierbinte și aglomerat, în special în timpul Săptămânii Modei. Iarna, deși este mai rece, aduce cu sine magia sărbătorilor, cu piețe festive și iluminări impresionante.

Fie că sunteți un iubitor de artă, un pasionat al modei sau pur și simplu un călător în căutare de noi experiențe, Milano vă oferă o combinație de istorie, cultură și modernitate care rămâne adânc înrădăcinată în inima fiecărui vizitator. Imprăștiați în aroma unui espresso autentic, pierdeți-vă în lumea artei renascentiste și lăsați străzile acestei metropole să vă povestească secretele sale. Un city break în Milano este o aventură pe care nu o veți uita prea curând!