25px
Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Alege City Break în Lisabona și ofertă-ți un weekend încărcat cu relaxare
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
City Break la Lisabona
Exotic beach

City Break Lisabona

Lisabona, capitala vibrantă a Portugaliei, îmbină farmecul vechi cu modernitatea urbană. În timpul unui city break, vizitatorii pot explora străduțele înguste paveate din Alfama, zonă istorică plină de poveste, sau se pot lăsa purtați de valurile vocii fadoului, muzica sufletului lusitan. O plimbare pe Avenida da Liberdade sau un tur cu tramvaiul 28 oferă priveliști memorabile. De la Turnul Belem până la Mănăstirea Jeronimos, cultura și istoria sunt la fiecare pas. Cu o gastronomie de neuitat și o atmosferă prietenoasă, Lisabona este destinația perfectă pentru o escapadă urbană.

 

Îți dorești un city break la Lisabona? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


City Break în Lisabona: Îmbrățișează Farmecul Capitalului Lusitan

Lisabona, capitala pitorească a Portugaliei, strălucește sub razele soarelui atlantic, oferind vizitatorilor un amestec seducător de istorie, cultură și bucătărie. Ascunsă pe colinele sale înclinate, această metropolă dezvăluie povești vechi, culori vibrante și melodii melancolice de fado. Haideți să explorăm împreună această perlă a Europei!

De-a Lungul Veacurilor: Istoria Lisabonei

Cu o istorie care se întinde pe peste două milenii, Lisabona a fost mărturia multor schimbări și evoluții. Originile sale sunt legate de fenicieni, urmați de romani, care au denumit-o "Olissipo". Orasul a trecut sub dominația maurilor în secolul al VIII-lea, devenind apoi parte din regatul Portugaliei în secolul al XII-lea. Fiind un punct crucial în epoca marilor descoperiri, Lisabona a devenit un centru prosper al comerțului mondial.

Atracții de neocolit pentru un city break la Lisabona

 • Turnul Belem: Un reper emblematic al orașului, acest turn fortificat a servit ca punct de apărare și ca portal pentru exploratori.
 • Mănăstirea Jerónimos: O capodoperă a arhitecturii manueline, această mănăstire găzduiește mormintele unor figuri istorice importante, precum Vasco da Gama.
 • Castelul São Jorge: Aflat pe cel mai înalt deal al orașului, acest castel oferă o panoramă impresionantă asupra Lisabonei.
 • Cartierul Alfama: Cel mai vechi district al orașului, cu alei înguste și clădiri colorate, unde ecoul fadoului răsună în aer.

Activități Captivante pentru in citybreak în Lisabona

 • Plimbare cu tramvaiul 28: Bucurați-vă de un tur al orașului la bordul acestui tramvai vintage, care traversează majoritatea punctelor de atracție.
 • Seară de Fado: Pătrundeți în inima culturii portugheze, ascultând aceste cântece melancolice într-o tavernă tradițională.
 • Piața LX Factory: Fosta fabrică transformată într-un centru cultural și comercial, plin de ateliere, restaurante și magazine.
 • Croazieră pe râul Tejo: Admirați splendoarea orașului de pe apă, în timp ce soarele apune peste silueta sa istorică.


Bucurați-vă de Aromele Portugheze:

 • Bacalhau: Codul sărat este considerat "prietenul portughezilor" și se găsește în numeroase preparate.
 • Pasteis de Nata: Aceste plăcinte cremoase sunt un deliciu dulce, ideal alături de o cafea.
 • Vinho Verde: Un vin proaspăt și ușor, perfect pentru o zi călduroasă.
 • Sardinhas Assadas: Sardinele la grătar, un favorit în perioada verii.


Cele Mai Bune Perioade in care va puteti bucura de farmecul Lisabonei

Primăvara (martie-mai) și toamna (septembrie-noiembrie) sunt ideale pentru a explora Lisabona. În aceste perioade, temperaturile sunt plăcute, iar orașul nu este prea aglomerat. Verile pot fi fierbinți și înghesuite, în timp ce iernile sunt blânde, dar cu ploi ocasionale.

Lisabona, cu peisajul său urban plin de culoare, cultura sa bogată și bucătăria sa divină, este un oraș care trebuie neapărat vizitat. Fie că vă doriți să pășiți pe urmele istoriei, să vă pierdeți pe străduțele sale sau pur și simplu să vă relaxați în ritmul său liniștit, capitala Portugaliei vă va încânta și vă va seduce cu farmecul său incontestabil. Rezervați-vă următorul city break și dați-vă peste cap în magia Lisabonei!