25px
Packages title Packages subtitle
Alege un City Break în Istanbul Și bucură-te de tradițiile turcești
Alege un City Break în Istanbul și bucură-te de tradițiile turcești
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

Istanbul - puntea dintre trecut și prezent

Istanbul, orasul care se întinde peste două continente, este o mărturie vie a întâlnirii dintre est și vest. Cu minaretele sale înălțătoare și bazarurile efervescente, această metropolă istorică îmbină cu măiestrie cultura otomană cu cea bizantină. Hagia Sophia, o capodoperă arhitectonică, și Palatul Topkapi, odinioară sediul sultaților, povestesc mii de ani de istorie, în timp ce străzile vibrante ale Istanbulului oferă o atmosferă electrică și cosmopolită. În această intersecție culturală, tradiția și modernitatea coexista într-o armonie fascinantă.

Îți dorești un city break în Istanbul? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Ce presupune un City Break în Istabul?

Istanbul, orașul care unește două continente, este un simbol vibrant al moștenirii culturale și istorice. Cu rădăcini adânc înfipte în timpurile bizantine și otomane, această metropolă oferă o abundență de locuri de văzut și activități de făcut. Vă invităm să descoperiți splendoarea Istanbulului într-un city break de neuitat!

O Privire în Istoria Istanbulului

Fondat ca Byzantium în anul 657 î.Hr., orașul a devenit mai târziu capitala Imperiului Roman de Răsărit, redenumit Constantinopol în onoarea împăratului Constantin cel Mare. În 1453, sultanul Mehmed Cuceritorul a preluat orașul, marcând începutul erei otomane și schimbându-i numele în Istanbul. Datorită poziției sale strategice, Istanbulul a fost întotdeauna un nod comercial și cultural esențial între Est și Vest.

Atracții fabuloase de vizitat într-un citybreak în Istanbul

 • Hagia Sophia: Inițial o catedrală, apoi o moschee și acum un muzeu, această capodoperă arhitecturală a rezistat timpului de aproape 1500 de ani.
 • Palatul Topkapi: Fosta reședință a sultanilor otomani, acest palat grandios oferă vederi panoramice asupra Bosforului.
 • Moscheea Albastră: Cunoscută și sub numele de Sultanahmet Camii, aceasta impresionează prin cele șase minarete și interiorul decorat cu faianță albastră.
 • Bazarul Mare: Un labirint de alei și magazine, unde puteți cumpăra de la mirodenii la covoare tradiționale și bijuterii.

Activități de neratat într-un city break în Istanbul

 • Croaziere pe Bosfor: Vedeți orașul de pe ape și admirați podurile care unesc Europa cu Asia.
 • Baie Turcească: Experimentați ritualul tradițional al unui hamam, cu o sesiune de relaxare și detoxifiere.
 • Piața Taksim și Istiklal Caddesi: Plimbați-vă pe această stradă vibrantă, punctul de întâlnire al artiștilor, muzicienilor și al vieții de noapte.
 • Excursii la Insulele Prințului: Evadați din aglomerația urbană și bucurați-vă de natura și liniștea acestor insule pitorești.

Savoarea Bucătăriei Turcești

 • Kebab: De la varietăți precum "shish" sau "döner", kebabul turcesc este o delicatesă absolută.
 • Mezze: Un asortiment de antreuri delicioase, de la humus și "sarmale" până la "kısır" (salată de bulgur).
 • Baklava: Un desert decadent din foi de plăcintă, nuci și sirop dulce.
 • Raki: Băutura națională, adesea numită "laptele leului", care se servește cu apă și gheață, și este ideală alături de mezze.

Când să Vizitezi Istanbulul?

Primăvara (aprilie-iunie) și toamna (septembrie-octombrie) sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Istanbulul. Temperaturile sunt moderate, și mulțimile sunt mai reduse decât în plin sezon turistic. Iarna poate fi frig și ploioasă, în timp ce vara este adesea fierbinte și aglomerată.

Concluzie

Istanbulul este mai mult decât un oraș; este o experiență multisenzorială, unde trecutul se împletește cu prezentul în fiecare colț de stradă. Fie că sunteți un pasionat al istoriei, un gurmand sau pur și simplu în căutarea unei escapade urbane, Istanbulul vă va surprinde și încânta în moduri pe care nu le-ați imaginat niciodată. Programați-vă următorul city break și descoperiți inima pulsantă a Turciei!