25px
Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Alege City Break în Atena și bucură-te de frumusețea elenă
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
Exotic beach
Exotic beach

City Break la Atena

Atena, leagănul civilizației antice și capitala Greciei, este un amestec fascinant de istorie milenară și vitalitate contemporană. În timpul unui city break, vizitatorii pot urca pe Acropolis pentru a admira impresionantul Partenon și a avea o panoramă splendidă asupra orașului. Plimbările prin cartierul istoric Plaka, cu străduțele sale înguste și terasele pitorești, te transportă înapoi în timp. De la Agora Antică la Muzeul Național Arheologic, vestigiile trecutului sunt la tot pasul. Însă Atena nu este doar istorie; este și o metropolă vibrantă, cu piețe animate, restaurante moderne și o viață de noapte efervescentă.

Îți dorești un city break în Atena? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


City Break în Inima Greciei: Descoperă Atena

Împachetați-vă sandalele și pregătiți-vă să pășiți pe urmele zeităților și ale eroilor din mitologia greacă! Atena, capitala străveche și vibrantă a Greciei, vă așteaptă să vă pierdeți în răstimpurile sale, oferindu-vă o împletire unică de istorie antică și modernitate urbană.

Istoria wtrăveche a Atenei

Atena, una dintre cele mai vechi orașe din lume, și-a început existența acum peste 3000 de ani. Numele său derivă de la zeița înțelepciunii, Atena, care, conform legendei, a câștigat orașul în urma unui duel cu Poseidon. De-a lungul mileniilor, orașul a fost inima civilizației grecești antice, fiind locul de naștere al democrației, al filosofiei și al teatrului.

Atracții iconice ale Atenei

 • Acropolis: Pe vârful dealului sacru se află Parthenonul, templul dedicat zeiței Atena. Complexul Acropolis este un simbol al culturii și istoriei grecești.
 • Muzeul Național Arheologic: Acesta găzduiește o colecție impresionantă de artefacte din antichitatea greacă, inclusiv faimoasa statuie a zeiței Nike.
 • Plaka: Un cartier pitoresc, cu străzi înguste, magazine tradiționale și case colorate, situat la poalele Acropolei.
 • Agora Antică: Inima socială, politică și comercială a Atenei antice, unde marii filosofi, precum Socrate și Platon, și-au împărtășit învățăturile.

Activități memorabile pentru un city break la Atena

 • Tur ghidat pe Acropolis: Pentru a înțelege pe deplin istoria și arhitectura acestui loc fascinant.
 • Spectacol de seară la Teatrul Herodes Atticus: Un amfiteatru antic, unde puteți savura o piesă de teatru sau un concert.
 • Explorare pe dealul Filopappou: De aici, veți avea una dintre cele mai frumoase vederi asupra Atenei.
 • Shopping în Monastiraki: O zonă plină de viață, cu multe magazine de suveniruri, antichități și produse locale.

Bucătăria grecească: savoare și tradiție

 • Moussaka: Un stratificat cremos de vinete, cartofi și carne tocată, acoperit cu bechamel.
 • Souvlaki: Frigarui de carne condimentată, de obicei servite cu tzatziki.
 • Spanakopita: Plăcintă cu spanac și brânză feta, învelită în foiță subțire.
 • Retsina: Un vin tradițional aromatizat cu rășină, perfect pentru a însoți o masă grecească autentică.

Cel mai bun timp pentru a va bucura de un citybreak la Atena

Primăvara (martie-mai) și toamna (septembrie-noiembrie) sunt considerate cele mai bune perioade pentru a vizita Atena. În aceste sezoane, temperaturile sunt moderate și mulțimile sunt mai puțin dense. Verile în Atena pot fi extrem de fierbinți și uscate, în timp ce iernile sunt blânde, dar pot fi umede.

Atena este un oraș care îmbină perfect trecutul străvechi cu prezentul modern, oferind vizitatorilor o călătorie în timp și o experiență culturală bogată. De la străzile sale vechi, până la bucatele sale delicioase și până la sunetul muzicii traditionale grecești, Atena este o destinație de city break ce nu ar trebui ratată. Pregătiți-vă pentru o aventură în inima civilizației occidentale și lăsați-vă captivat de farmecul etern al Atenei!