Packages title Packages subtitle
Rezervă un City Break în Amsterdam Vezi ofertele noastre
Rezervă un City Break în Amsterdam Vezi ofertele noastre
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

Amsterdam: Vibrantul Labirint al Apei

Amsterdam, capitala Olandei, este o perlă urbană caracterizată prin canalele sale serpuitoare, clădirile înguste cu fațade colorate și podurile sale istorice. Orașul combină cu eleganță patrimoniul său istoric cu o atmosferă vibrantă și modernă, fiind faimos pentru muzee de talie mondială precum Rijksmuseum și Casa Annei Frank. Fie că te plimbi cu bicicleta pe lângă canale, explorezi piețele aglomerate sau te relaxezi într-unul dintre celebrele sale "coffeeshops", Amsterdam oferă o experiență inedită și autentică pentru fiecare vizitator.

Îți dorești un city break în Amsterdam? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!


Aventuri în Capitala Olandei - City Break în Amsterdam

Cunoscut ca "Veneția Nordului", Amsterdam combină o bogată moștenire istorică cu un spirit vibrant și modern. De la canalele sale pitorești la arhitectura inconfundabilă și la muzeul de artă de calibru mondial, orașul oferă o varietate de experiențe care seduc călătorii din întreaga lume. Haideți să explorăm Amsterdamul și să descoperim ce face din el o destinație ideală pentru un city break!

Istoria Orașului

Fondat ca un mic sat de pescari în secolul al XIII-lea, Amsterdam și-a dobândit numele de la barajul construit pe râul Amstel. În secolul al XVII-lea, orașul a cunoscut o adevărată epocă de aur, devenind un centru major pentru comerț, artă și știință. Aceasta a fost perioada în care multe dintre clădirile istorice și canalele orașului au fost construite. De-a lungul secolelor, Amsterdamul a rămas un simbol al libertății, toleranței și inovației.

Atracții pe care să le vezi într-un citybreak în Amsterdam

 • Muzeul Van Gogh: Găzduiește cea mai mare colecție de lucrări ale celebrului pictor olandez, oferind o privire asupra evoluției sale artistice.

 • Rijksmuseum: Acest muzeu național prezintă istoria și arta Olandei, având opere ale unor maeștri precum Rembrandt și Vermeer.

 • Casa Anne Frank: Aici, vizitatorii pot vedea adăpostul în care Anne Frank și familia sa s-au ascuns în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și unde a scris faimosul său jurnal.

 • Centrul Istoric: Caracterizat de străduțe înguste, canale serpuite și clădiri din epoca de aur, este locul ideal pentru a experimenta esența Amsterdamului.

Activități de neratat într-un city break în Amsterdam

 • Tur cu Barca pe Canale: Descoperiți orașul dintr-o perspectivă diferită, navigând pe canalele sale iconice.

 • Ciclism: Închiriați o bicicletă și explorați orașul așa cum o fac localnicii. Amsterdam este renumit pentru infrastructura sa prietenoasă cu bicicliștii.

 • Vizitare Piețe Locale: Piața de flori „Bloemenmarkt” sau piața de brânzeturi sunt locuri excelente pentru a cumpăra produse locale și suveniruri.

 • Tururi Ghidate Tematice: De la tururi ale istoriei orașului, la cele ale culturii sale bogate de cafea, există o multitudine de opțiuni pentru a aprofunda diferitele aspecte ale vieții în Amsterdam.

Bucătăria locală pe care să o încerci 

Bucătăria olandeză este simplă, dar sățioasă, combinând tradiții agricole cu influențe marine:

 • Haring: Un pește marinat, adesea servit crud cu ceapă.

 • Stroopwafel: Un desert dulce, format din două vafe subțiri lipite împreună cu un caramel gros.

 • Bitterballen: Bucățele de carne prăjite și crocante, perfecte alături de o bere locală.

 • Erwtensoep: O supă groasă de mazăre, ideală în zilele reci.

Cea Mai Bună Perioadă pentru a Vizita Amsterdam

Deși Amsterdam poate fi vizitat în orice moment al anului, primăvara (aprilie-mai) este deosebit de specială datorită câmpurilor înflorite de lalele. Toamna (septembrie-octombrie) oferă frumusețea frunzelor schimbătoare și o atmosferă liniștită. Vară (iunie-august) atrage mulți turiști, dar și multe evenimente culturale și festivaluri.

Concluzie

Fie că sunteți un iubitor de artă, un istoric în devenire sau pur și simplu un călător în căutare de frumusețe și diversitate, Amsterdamul are ceva de oferit pentru fiecare. Orașul canalelor vă așteaptă să descoperiți magia, istoria și savoarele sale unice.