Packages title Packages subtitle
Rezervă un City Break în Veneția Măști spectaculoase, distracție și voie bună!
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

Perioada Carnavalului de la Veneția: 03 Februarie - 13 Februarie 2024

width: 100%, height:3px

Activități de neratat

width: 100%, height:3px
Ateliere de confecționare a măștilor venetiene

Ateliere de confecționare a măștilor venetiene

Ai ocazia să participi la ateliere unde vei învăța arta tradițională a confecționării măștilor venetiene. Acesta este un mod minunat de a te adânci în cultura și istoria Carnavalului de la Veneția.
Cursuri de dans baroc

Cursuri de dans baroc

Carnavalul oferă cursuri de dans baroc, unde poți învăța pașii eleganți specifici acestei perioade. Este o experiență unică care te transportă înapoi în timp, la balurile și petrecerile fastuoase ale Veneției.
Plimbări nocturne cu gondola

Plimbări nocturne cu gondola

Participă la o plimbare cu gondola pe canalele Veneției, în timpul nopții, pentru a vedea orașul într-o lumină cu totul specială. Unele tururi includ povestiri despre istoria și legendele orașului, oferind o experiență mistică și romantică.
Concursuri de costume

Concursuri de costume

Carnavalul este renumit pentru costumele sale elaborate și spectaculoase. Poți participa la concursuri de costume sau pur și simplu te poți bucura de priveliștea oferită de participanți, adunând inspirație pentru propriul tău costum.
width: 100%, height:3px

O scurtă istorie a Carnavalului din Veneția

width: 100%, height:3px

Carnavalul de la Veneția, cu originile sale ce datează din secolul al XI-lea, este unul dintre cele mai vechi și mai colorate festivaluri din lume. Inițial, acesta era o sărbătoare a libertății și a egalității, unde măștile și costumele elaborate ofereau oamenilor posibilitatea de a ascunde diferențele de clasă și identitate, creând un teren egal pentru toți. În secolele XIV și XV, Carnavalul a început să câștige popularitate și a devenit cunoscut pentru extravagantele sale petreceri și baluri mascat. În această perioadă, arta confecționării măștilor a înflorit, devenind un simbol iconic al Carnavalului și al orașului Veneția. De-a lungul timpului, Carnavalul a suferit multe schimbări, fiind chiar interzis de Napoleon în 1797 și reluându-și activitatea abia în anii 1970, când a fost reînviat pentru a promova istoria și cultura venețiană.

Află ce poți experimenta în timpul Carnavalului de la Veneția

Bucură-te de o experiență cu adevărat unică!

🎭Carnavalul de la Veneția este o sărbătoare a culorilor, muzicii și istoriei, oferind o gamă variată de evenimente ce transformă orașul într-o scenă vie de basm. Această festivitate unică în lume debutează cu tradiționala "Festa Veneziana sull'acqua", o paradă spectaculoasă de bărci împodobite, care navighează pe Canalul Grande, creând un spectacol vizual de neuitat.

Un punct central al carnavalului îl reprezintă balurile mascat, unde participanții se îmbracă în costume somptuoase și măști elaborate, inspirate din epoca Renașterii. 🌸 Aceste baluri, adesea găzduite în palate istorice, combină muzica tradițională, dansul și gastronomia, oferind o călătorie în timp în epoca de aur a Veneției.

🖼️Pentru iubitorii de artă și istorie, atelierele de confecționare a măștilor reprezintă o oportunitate de a învăța despre această artă veche și de a crea propria mască venetiană, un suvenir perfect al experienței carnavalului. În plus, expozițiile de artă și spectacolele de teatru stradal aduc în prim-plan talentul local și internațional, îmbogățind experiența culturală a vizitatorilor.

Nu lipsesc nici evenimentele pentru cei mici, precum 🎎 atelierele de pictură pe față și spectacolele de păpuși, care aduc zâmbete și bucurie familiei. Iar pentru cei pasionați de gastronomie, carnavalul oferă ocazia de a savura deliciile culinare venețiene, de la fructe de mare la deserturi tradiționale, într-un cadru festiv.

🛶Plimbările cu gondola, în special cele nocturne, oferă o perspectivă diferită asupra orașului, revelându-i frumusețea și misterul sub lumina lunii. În plus, concursurile de costume și paradele stradale, unde creativitatea și splendoarea se întrec într-un carnaval de culori și lumini, adaugă un plus de farmec întregii atmosfere.

În concluzie, Carnavalul de la Veneția este o celebrare a istoriei, artei și culturii, care te invită să participi la o diversitate de evenimente, transformând fiecare moment într-o amintire de neuitat.

width: 100%, height:3px

Galerie foto

width: 100%, height:3px
width: 100%, height:3px

Pegătește-te pentru distracție!

width: 100%, height:3px

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!