Packages title Packages subtitle
Rezervă un City Break la Nisa Magia carnavalului te așteaptă
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Plecare
Destinatie

Perioada Carnavalului de la Nisa: 17 Februarie - 03 Martie 2024

width: 100%, height:3px

Activități de neratat

width: 100%, height:3px
Participarea la Bătălia Florilor

Participarea la Bătălia Florilor

Aceasta este o experiență unică, unde vizitatorii pot admira și chiar participa la paradele pline de culoare în care carurile sunt decorate cu mii de flori. Este o ocazie de a prinde flori aruncate de pe caruri, un simbol al primăverii și fertilității.
Participarea la Balurile Costumate

Participarea la Balurile Costumate

Carnavalul de la Nisa include și baluri costumate tradiționale, unde vizitatorii se pot îmbrăca în costume elaborate și se pot bucura de muzică și dans. Aceste baluri oferă ocazia de a experimenta atmosfera carnavalurilor din vechime, într-un cadru modern și plin de entuziasm.
Urmărirea Spectacolelor de Stradă

Urmărirea Spectacolelor de Stradă

Carnavalul include numeroase spectacole de stradă, cu artiști, mimi, muzicieni și dansatori care animă străzile orașului. Aceste reprezentații stradale aduc un plus de energie și bucurie, oferind divertisment pentru toate vârstele.
Admirarea Paradei Carurilor Alegorice

Admirarea Paradei Carurilor Alegorice

Vizitatorii pot urmări paradele impresionante cu caruri alegorice, fiecare decorat conform temei anuale a carnavalului. Carurile sunt adesea însoțite de muzicieni, dansatori și artiști de stradă, creând un spectacol viu și dinamic.
width: 100%, height:3px

O scurtă istorie a Carnavalului din Nisa

width: 100%, height:3px

Carnavalul de la Nisa, cu origini datând din Evul Mediu și primele mențiuni în 1294, a evoluat de-a lungul secolelor, devenind un reper cultural al orașului. În secolul al XIX-lea, s-a structurat mai organizat, introducându-se tradiții precum "Bătălia Florilor". În secolul XX, carnavalul a cunoscut o expansiune majoră, adaptându-se la teme moderne și devenind un centru de expresie artistică și satiră. Astăzi, renumit la nivel mondial, Carnavalul de la Nisa atrage sute de mii de vizitatori, păstrându-și esența istorică în timp ce se reinventează continuu, simbolizând spiritul vibrant al orașului.

Află ce poți experimenta în timpul Carnavalului de la Nisa

Bucură-te de o experiență cu adevărat unică!

Carnavalul de la Nisa este un eveniment plin de culoare și energie, oferind o gamă largă de activități care atrag vizitatori din toate colțurile lumii. Acesta începe cu o ceremonie grandioasă de deschidere, unde muzica, dansul și spectacolele pirotehnice setează tonul pentru zilele următoare.

Una dintre cele mai emblematice tradiții este 💐Bătălia Florilor, un eveniment în care paradele de caruri ornate cu flori proaspete defilează pe Promenade des Anglais. Participanții de pe caruri aruncă flori către mulțime, într-un spectacol vibrant de culoare și parfum. Aceasta nu este doar o demonstrație de frumusețe, ci și un omagiu adus istoriei și culturii florale ale regiunii.

🥳 Paradele cu caruri alegorice sunt un alt punct culminant al carnavalului. Acestea sunt remarcabile prin dimensiunile și creativitatea lor, fiecare car fiind o operă de artă pe roți, adesea cu tematici satirice sau politice. Însoțite de muzicieni, dansatori și artiști de stradă, paradele transformă străzile Nisei într-o scenă vie, plină de umor și bucurie.

💃Spectacolele de stradă sunt omniprezente, cu artiști de tot felul - mimi, jongleri, acrobați - care aduc magia carnavalului în fiecare colț al orașului. Aceste spectacole interactive sunt o bucurie atât pentru copii, cât și pentru adulți, creând o atmosferă de sărbătoare în întreg orașul.

🎭Balurile costumate sunt o tradiție care datează de secole și continuă să fie o parte esențială a carnavalului. Acestea oferă ocazia de a se îmbrăca în costume elaborate și de a dansa până în zorii zilei, aducând un omagiu epocilor trecute, dar într-un cadru modern și plin de entuziasm.

🖼️ Pe lângă acestea, sunt organizate numeroase alte evenimente, cum ar fi concerte, expoziții de artă și ateliere pentru copii, fiecare contribuind la experiența unică a Carnavalului de la Nisa. În fiecare an, evenimentul se încheie cu o impresionantă ardere a 👑Regelui Carnavalului, simbolizând sfârșitul festivităților și purificarea orașului, pregătindu-l pentru primăvară.

Prin diversitatea și bogăția activităților sale, Carnavalul de la Nisa nu este doar o celebrare a tradițiilor locale, ci și o invitație de a experimenta bucuria și frumusețea vieții, adunând oameni din toate culturile și colțurile lumii.

width: 100%, height:3px

Galerie foto

width: 100%, height:3px
width: 100%, height:3px

Pegătește-te pentru distracție!

width: 100%, height:3px

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!